Βγαίνει από τον «λήθαργο» το κλειστό στην Αερογέφυρα

 

Επανεκκίνηση εργασιών και παράδοση αρχές του 2016

 

Το κλειστό γήπεδο «φάντασμα» στην περιοχή της Αερογέφυρας φαίνεται ότι έφτασε η ώρα να αποκτήσει ζωή…

Από το 1995 όταν και ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του γηπέδου μπάσκετ, οι κάτοικοι αλλά κυρίως η αθλητική κοινότητα της περιοχής αναμένει τη λειτουργία του! Το ένα εμπόδιο μετά το άλλο δημιουργούσε εμπλοκές και καθυστερήσεις, με συνέπεια 20 ολόκληρα χρόνια μετά, το γήπεδο να μην έχει ακόμη παραδοθεί.

Ωστόσο απ’ ότι φαίνεται οι τελευταίες επαφές της Δημοτικής Αρχής με τη Γ.Γ.Α (Γενική Γραμματεία Αθλητισμού) έβγαλαν «λαβράκι», όπως αποκάλυψε στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Νίκος Γκρίζης.

«Μετά τις τελευταίες επαφές του Δημάρχου με την ηγεσία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, μας γνωστοποιήθηκε ότι εντός των ημερών ο εργολάβος ξαναπιάνει δουλειά και ξεκινούν οι εργασίες στο πολύπαθο κλειστό του μπάσκετ, που παραμένει αφημένο στην τύχη του από το 1995. Όπως μας ανακοινώθηκε και επίσημα, εξασφαλίστηκαν οι πόροι και οι πιστώσεις από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και εκτός απροόπτου, αν όλα πάνε καλά, οι εργασίες θα ολοκληρωθούν μέχρι τις αρχές του νέου έτους. Διατηρούμε βέβαια κάθε επιφύλαξη εξαιτίας όσων έχουμε ζήσει με το γήπεδο στο παρελθόν, ωστόσο θα παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις ώστε να μην σημειωθεί η παραμικρή χρονοτριβή. Πρόκειται για ένα αίτημα ετών το οποίο θα λύσει τα χέρια σε δεκάδες ομάδες και σωματεία που θα έχουν τη δυνατότητα να προπονούνται εκεί και ενώ όλα αυτά τα χρόνια στην κυριολεξία στοιβάζονται στο κλειστό του σταδίου».

Το γήπεδο αξίζει να σημειωθεί ότι ανήκει στη Γ.Γ.Α, ωστόσο εντός των ημερών η Δημοτική Αρχή θα αναλάβει τις εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, όπως επισημαίνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος.

«Άμεσα θα πραγματοποιήσουμε εργασίες και παρεμβάσεις στους χώρους πέριξ του γηπέδου. Απαιτούνται ασφαλτοστρώσεις δρόμων και καθαρισμοί καθώς και εγκατάσταση φωτισμού»

Ευχή όλων βέβαια είναι η Πολιτεία αυτή τη φορά, να φανεί πιστή στις δεσμεύσεις της, καθώς ο αθλητικός κόσμος του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής, έχει υποστεί έναν εμπαιγμό δίχως προηγούμενο.

Νίκος Αγγελόπουλος