«Αρρυθμίες» τέλος στην καρδιολογική κλινική – Στελεχώνεται το νοσοκομείο Αγρίνιου

 

Οι «αρρυθμίες» στην Καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Αγρίνιου, μετά από περίπου ένα χρόνο, φαίνεται ότι βρίσκουν επιτέλους θεραπεία…. Η έλευση επικουρικών γιατρών στην πολύπαθη κλινική του νοσηλευτικού ιδρύματος είναι πλέον γεγονός, ενώ θέμα χρόνου είναι και ο διορισμός μόνιμου ιατρικού προσωπικού (Διευθυντή – Επιμελητής Α’) όπως αποκάλυψε μιλώντας χθες στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» ο Υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ Δημήτρης Κωστακιώτης.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε, ότι σήμερα (χθες) υπεγράφη ο διορισμός επικουρικού καρδιολόγου με σύμβαση 12 μηνών, ο οποίος από αύριο κιόλας (σήμερα) τοποθετείτε στο πόστο του. Παράλληλα μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει υπογραφεί και ο διορισμός ενός ακόμα επικουρικού καρδιολόγου, με επίσης ετήσια σύμβαση. Πλέον το προσωπικό στην Καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου ανέρχεται στους τέσσερις γιατρούς κάτι που καθιστά λειτουργικό το τμήμα σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα, ανακουφίζοντας αφενός το υπόλοιπο ιατρικό προσωπικό του ιδρύματος και αφετέρου τους πολίτες που αντιμετωπίζουν καρδιολογικά προβλήματα, οι οποίοι αναγκάζονταν να μεταφέρονται σε άλλα νοσοκομεία της περιοχής. Ο διορισμός των δύο επικουρικών δίνει μεγάλη ανάσα στην καρδιολογική κλινική, η οποία με την έλευση μονίμου πλέον ιατρικού προσωπικού (Διευθυντή – Επιμελητής Α’) αφήνει πίσω της μία και καλή τα σοβαρότατα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί εδώ και περίπου ένα χρόνου. Παράλληλα είμαστε στην ευχάριστη θέση ως 6η ΥΠΕ, να ανακοινώσουμε την περαιτέρω ενίσχυση του νοσοκομείου Αγρινίου, καθώς υπεγράφη εκτός των άλλων και ο διορισμός ενός γιατρού στη ΜΕΘ του νοσηλευτικού ιδρύματος, καθώς και στο ακτινολογικό τμήμα. Σε όλα τα παραπάνω προσθέστε και την έκτακτη αύξηση στον προϋπολογισμό των νοσοκομείων της περιοχής. Πιο συγκεκριμένα θα δοθούν προσεχώς 1,5 εκ. ευρώ στο νοσοκομείο Αγρινίου και περίπου 300 χιλ. ευρώ στο αντίστοιχο του Μεσολογγίου. Χρήματα τα οποία θα διατεθούν για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών αλλά και για τις εφημερίες».

Αγώνας δρόμου για τα Κέντρα Υγείας της περιοχής

Οξυμένα από την άλλη προβλήματα καταγράφονται στα Κέντρα Υγείας του νομού, τα οποία αναγνωρίζονται και από τη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ.

«Σε αντίθεση με τα νοσοκομεία της περιοχής, η λειτουργικότητα των οποίων πλέον μπαίνει στη σωστή κατεύθυνση, σοβαρότατα προβλήματα διαπιστώνονται στα Κέντρα Υγείας. Θα δώσουμε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ιδιαίτερη έμφαση σε αυτά του Μύτικα και του Αστακού, όπου και καταγράφονται οι μεγαλύτερες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές. Καταβάλλεται συντονισμένη προσπάθεια να εξασφαλιστούν κονδύλια, μέσω έκτακτης επιχορήγησης. Πάντως προ ημερών λύση δόθηκε στο Κέντρο Υγείας Κατούνας, εκεί όπου ήδη τοποθετήθηκαν 4 αγροτικοί γιατροί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κωστακιώτης.

Νίκος Αγγελόπουλος