Σε διάταξη μάχης οι αγρότες

Γενικό κάλεσμα για κινητοποιήσεις και από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας

«Ζεσταίνουν» τις μηχανές των τρακτέρ τους οι αγρότες και μαζί μ’ αυτές «ζεσταίνονται» και τα σχέδια που επεξεργάζονται για Πανελλαδικό μπαράζ κινητοποιήσεων.

Σε τοπικό επίπεδο, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας Σπύρος Κοτοπούλης μιλώντας στη «Σ», πέραν της επισήμανσης που έκανε, ότι η προ ημερών κινητοποίηση στον κόμβο «Κουβαρά» ήταν επιτυχημένη απηύθυνε κάλεσμα στους αγρότες του νομού ώστε να είναι σε ετοιμότητα.

Έτσι λοιπόν την ερχόμενη Κυριακή 18 του μήνα στις 12.00 το μεσημέρι στη Λάρισα θα συνεδριάσει η Πανελλαδική Επιτροπή Αγροτικών Συλλόγων, όπου και θα αποφασιστεί το πλάνο δράσης των αγροτών. Στη Θεσσαλία θα υπάρχει και εκπροσώπηση από την περιοχή, με τους τοπικούς αγροτοσυνδικαλιστές να δίνουν το σύνθημα έναρξης κινητοποιήσεων.

Τα μπλόκα θα ξεκινήσουν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, με πιθανότερη ημερομηνία την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου. Οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, ώστε να εμποδίσουν με κάθε τρόπο τα προωθούμενα φορολογικά μέτρα, τα οποία σύμφωνα με τον κ. Κοτοπούλη θίγουν ανεπανόρθωτα τον κλάδο. Εξίσου σημαντικό θέμα για τους αγρότες, όπως τονίζεται, είναι οι μεγάλες περικοπές που θα επιφέρει η νέα ΚΑΠ (Κοινή Αγροτική Πολιτική) στον αγροτικό τομέα.

Ο κ. Κοτοπούλης ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Τα μέτρα είναι άδικα και ταξικά. Αφήνουν στο απυρόβλητο τα μεγάλα αγροτικά εισοδήματα και τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα. Θέλουν να διώξουν μια ώρα αρχίτερα τους αγρότες από τη γη τους για να την εκμεταλλευτούν τα μεγάλα συμφέροντα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μας βρουν απέναντί τους ».

Κων/νος Χονδρός