Ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών για το «Βοήθεια στο Σπίτι»

Ευρεία σύσκεψη για τη βιωσιμότητα του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» συγκάλεσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Στο επίκεντρο τέθηκε η ανάγκη συνέχισης του προγράμματος και η σύμβαση εργασίας των εργαζομένων. Κοινός τόπος όλων υπήρξε η αναγνώριση της χρησιμότητας του προγράμματος και η ανάγκη συνέχισης του, ενώ κατέστη γνωστό πως έχει δημιουργηθεί Ομάδα Διοίκησης Έργου (ΟΔΕ) με την συμμετοχή των συναρμόδιων φορέων και εργαζομένων. Η ΟΔΕ θα συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες, με στόχο τέλη Οκτωβρίου να έχει καταλήξει σε προτάσεις που θα συζητηθούν εκ νέου στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μπαλάφας, ο γενικός γραμματέας Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης και ο γενικός διευθυντής της ΚΕΔΕ, Βαγγέλης Πάνου.

Ο κ. Κουρουμπλής κατέστησε σαφές ότι αναγνωρίζει και την χρησιμότητα και την κρισιμότητα του προγράμματος για την κοινωνία. Ο υπουργός ζήτησε να συνεχιστεί η συνεργασία σε καλό πνεύμα με στόχο την στήριξη κι αναβάθμιση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του «Βοήθεια στο Σπίτι».

Η κ. Φωτίου από την πλευρά της, διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο προκειμένου αυτοί να διασφαλιστούν, υπογραμμίζοντας την τεράστια συμβολή του «Βοήθεια στο Σπίτι» στην ανακούφιση και την διευκόλυνση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

naftemporiki.gr