Θραύσματα του Ερεχθείου της Ακρόπολης θα επιστρέψουν στην Ελλάδα!

Την πρόθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου της Χαϊδελβέργης να επιστρέψει στη χώρα μας θραύσματα από το Ερεχθείο της Ακρόπολης, ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού, μετά τη συνάντηση που είχε χθες ο υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς με τον πρόεδρο της γερμανικής επιτροπής για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, καθηγητή Ράινχαρτ Στούπεριχ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Διεθνούς Συνδέσμου για την Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα Ντέιβιντ Χιλ και ο πρόεδρος της βρετανικής οργάνωσης «Marbles Reunited», πρώην βουλευτής Άντριου Τζορτζ.
«Διατηρούμε όλες τις επιλογές μας ανοικτές» δήλωσε ο κ. Μπαλτάς και ευχαρίστησε θερμά τους ξένους εκπροσώπους για την έμπρακτη υποστήριξη που προσφέρουν στην ελληνική Πολιτεία, καθώς επιβεβαιώθηκε η προσήλωση των διεθνών επιτροπών στον τρόπο με τον οποίο η ελληνική πολιτεία διαχειρίζεται τη διεκδίκηση.

Το Ερέχθειο είναι ένα από τα πιο γνωστά μνημεία της Ακρόπολης των Αθηνών και είναι ταυτισμένο με τις Καρυάτιδες. Η περιοχή στην οποία είναι χτισμένο θεωρείται η πιο ιερή στον λόφο της Ακρόπολης. Σύμφωνα με τη μυθολογία, στο σημείο που βρίσκεται το Ερέχθειο έγινε η «μονομαχία» Αθηνάς- Ποσειδώνα για την ονομασία της πόλης και μετά τη νίκη της Αθηνάς, χτίστηκε εκεί ο ναός για να «συμφιλιώσει» τους δύο θεούς. Εκτός από την ιερότητά του, ο ναός εντυπωσιάζει και με την αρχιτεκτονική του, καθώς ήταν χωρισμένος σε δύο μέρη. Το ανατολικό προς τιμήν της Αθηνάς και το δυτικό προς τιμήν του Ποσειδώνα.

newsit.gr