Υπέρ Τζιτζικώστα ο Κ. Σύρος

Κλειστά τα χαρτιά των Βουλευτών

Ανοίγουν σιγά – σιγά τα χαρτιά

τους και στην τοπική Νέα Δημοκρατία αναφορικά με το πρόσωπο που θα στηρίξουν στις επικείμενες εκλογές στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, για την ανάδειξη του νέου Προέδρου.

Ο πρώτος λοιπόν που εκδηλώθηκε επισήμως σε επίπεδο νομού είναι ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ Κώστας Σύρος, ο οποίος μιλώντας στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» ανακοίνωσε τη στήριξή του προς τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, όντας από τους πρώτους μάλιστα σε πανελλαδικό επίπεδο που υπέγραψε κείμενο στήριξης υπέρ της υποψηφιότητάς του.

«Ως Νέα Δημοκρατία πρέπει να οδηγηθούμε σε μία επιλογή η οποία να δείχνει το αύριο. Ήρθε η ώρα κάποια παλαιά στελέχη, τα οποία όπως και να’ χει προσέφεραν στο κόμμα, να παραδώσουν τη σκυτάλη στη νέα γενιά, αφήνοντας στην άκρη εγωισμούς. Οι νέοι έδειξαν ξεκάθαρα στις πρόσφατες εκλογές ότι θέλουν το καινούριο.

Ουσιαστικά ζητούν με τον

τρόπο αυτό να αναλάβουν τις τύχες της χώρας νέοι άνθρωποι. Άρα λοιπόν χρειαζόμαστε νέες ιδέες για να αλλάξουν ριζικά κάποια πράγματα στην λειτουργία αλλά και στις πολιτικές του κόμματός μας. Το πρόσωπο που μπορεί να πετύχει προς την κατεύθυνση αυτή θεωρώ ότι είναι ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ένας νέος άνθρωπος, με νέες ιδέες και όραμα. Εγώ θα τον στηρίξω για την υλοποίηση όλων αυτών, σεβόμενος απόλυτα τους έτερους υποψήφιους, οι οποίοι έχουν τη δική τους πολιτική διαδρομή στο κόμμα και στη χώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σύρος αποκαλύπτοντας μάλιστα εν συνεχεία, ότι ο κ. Τζιτζικώστας αναμένεται στην Αιτωλοακαρνανία περί τα τέλη Οκτώβρη.

Ποια η στάση των Αιτωλοακαρνάνων Βουλευτών

Την ίδια στιγμή κλειστά κρατούν στην παρούσα χρονική φάση τα χαρτιά τους οι Βουλευτές του νομού, Μάριος Σαλμάς και Κώστας Καραγκούνης. Ο πρώτος μάλιστα δήλωσε προ ημερών σε μερίδα του Αθηναϊκού Τύπου, ότι θα μπορούσε να θέσει υποψηφιότητα σε περίπτωση που η διαδικασία εκλογής Προέδρου ήταν διαφορετική και ενώ πρώτα διεξάγονταν συνέδριο. «Ακυρώθηκαν πολλές υποψηφιότητες λόγω της διαδικασίας.

Η βιαστική απόφαση της ΚΕΦΕ

ακύρωσε το συνέδριο. Οι ηγέτες δεν αυτοσυστήνονται. Αναζητούνται από τον λαό. Η κοινωνία ήταν έξω από το κόμμα τα τελευταία χρόνια. Η ΝΔ πρέπει να αλλάξει τον τρόπο λήψης αποφάσεων. Πρέπει να γίνει πιο πολυσυμμετοχική και οι αποφάσεις να μην έρχονται από την κορυφή» ανέφερε εκτός των άλλων ο κ. Σαλμάς.

Από την άλλη, στη Συγγρού πολλοί είναι αυτοί, που συνδέουν την παραίτηση του Κώστα Καραγκούνη από την θέση του εκπροσώπου τύπου της ΝΔ, ως επιβεβαίωση των πληροφοριών που ήθελαν τον Αιτωλοακαρνάνα Βουλευτή να μην διατηρεί τις καλύτερες σχέσεις με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ενώ κύκλοι του κόμματος θέλουν τον κ. Καραγκούνη να «φλερτάρει» ήδη με τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Νίκος Αγγελόπουλος