«Εφιάλτης» για τη Δυτική Ελλάδα η ανεργία

Στοιχεία σοκ από τη ΓΣΕΕ

Εκρηκτικές διαστάσεις

λαμβάνει ήδη για το 2015 η ανεργία στη Δυτική Ελλάδα. Τα στοιχεία του Ινστιτούτου εργασίας της ΓΣΣΕ στην κυριολεξία σοκάρουν, με τις γυναίκες και τους νέους κάτω των 25ετών να βρίσκονται στην κορυφή της λίστα των ανέργων.

«Τα στοιχεία της ανεργίας για την Δυτική Ελλάδα είναι δυστυχώς πολύ άσχημα. Πρόκειται για την Περιφέρεια στην Ελλάδα, μετά από αυτή της Κρήτης, με τους υψηλότερους δείκτες ανεργίας. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, διανύοντας τον 10ο μήνα του τρέχοντος έτους, η ανεργία έχει ξεπεράσει στην περιοχή το 30%, με διαρκώς αυξανόμενες τάσεις. Την αρνητική πρωτιά στη λίστα των ανέργων κατέχουν οι γυναίκες και οι νέοι κάτω των 25 ετών, με ποσοστά που αγγίζουν το 40%, ενώ άξιο αναφοράς είναι και το ποσοστό ανεργίας ατόμων ηλικίας άνω των 50 ετών. Ανθρώπων δηλαδή που μέχρι πρότινος εργάζονταν σε κάποια ιδιωτική επιχείρηση, αλλά πλέον έχουν χάσει τη δουλειά τους. Το 50% εξ’ αυτών είναι άνεργοι» αναφέρει χαρακτηριστικά μιλώ

ντας στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΓΣΕΕ Δημήτρης Καραγεωργόπουλος. Την ίδια στιγμή σύμφωνα με τον κ. Καραγεωργόπουλο οφείλονται μισθοί πολλών μηνών  σε χιλιάδες εργαζόμενους στην περιοχή. Πολλοί από αυτούς μάλιστα παραμένουν απλήρωτοι μέχρι και 12 μήνες!

«Σε Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία οφείλονται χιλιάδες μισθοί. Εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από 3 μέχρι και 12 ολόκληρους μήνες, έχοντας στον αέρα δάνεια αλλά και τις καθημερινές οικογενειακές υποχρεώσεις που καλούνται να εκπληρώσουν.».

Για το λόγο αυτό δεν αποκλείεται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η ΓΣΕΕ μαζί με άλλους συνδικαλιστικούς φορείς και σωματεία της χώρας, να προχωρήσουν σε μπαράζ δυναμικών απεργιακών κινητοποιήσεων, την ώρα βέβαια που άπαντες προ των πυλών έχουμε τα νέα φορολογικά μέτρα και τις συνέπειες που θα επιφέρει το 3ο μνημόνιο.     

Νίκος Αγγελόπουλος