Ημέρα προσφοράς και αλληλεγγύης

 

Δήμος Αγρινίου και Ερυθρός Σταυρός διένειμαν σχολικά είδη στο 1ο Ειδικό Σχολείο

Σχολικά είδη διένειμαν χθες το πρωί στους μαθητές του 1ου Ειδικού Σχολείου Αγρινίου, η αντιδημαρχία Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε συνεργασία με το παράρτημα Αγρινίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Η Αντιπρόεδρος του τμήματος Αγρινίου του Ερυθρού Σταυρού Έλενα Μάτζιου – Κοτρολού επισήμανε πως «η επίσκεψη στο 1ο Ειδικό Σχολείο είναι προγραμματισμένη κάθε χρόνο, ενώ αυτή την φορά έγινε με την στήριξη της Κοινωνικής Πρόνοιας του δήμου Αγρινίου. Σύμφωνα με την κ. Μάτζιου-Κοτρολού, με την πρωτοβουλία αυτή επιτυγχάνονται αρκετά πράγματα, ενώ επισήμανε πως το κυρίαρχο μήνυμα είναι η συνεργασία και η βοήθεια προς τον συνανθρώπους».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Καλαντζής ανέφερε πως «η στόχευση πρέπει να είναι να δοθεί η δυνατότητα στα παιδιά του ειδικού σχολείου να βγουν στην κοινωνία και να αντιληφθούν πως ο δήμος Αγρινίου και άλλες ομάδες εθελοντισμού, όπως ο Ερυθρός Σταυρός, τους συμπαραστέκονται. Η δουλεία που γίνεται από όλο το προσωπικό είναι σπουδαία και αυτό φαίνεται καθημερινά. Στόχος μας είναι όχι μόνο να προσφέρουμε, αλλά να συμμετέχουμε».

Παράλληλα ο Διευθυντής του Σχολείου Νίκος Δεληγιάννης ανέφερε στη «Σ» πως «παρά τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνει η χώρα μας, χτίζονται μονοπάτια συνεργασίας και αλληλεγγύης, κάτι που είναι σημαντικό. Η επίσκεψη είναι συνέχεια προσπαθειών που καταβάλλονται χρόνια για την ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης στα παιδιά. Πρέπει να σας πω επίσης ότι αυτό συμβάλει ώστε να έχουμε ένα καλύτερο σχολείο. Είναι αρωγοί σε όλα τα θέματα του σχολείου. Είναι δίπλα μας το Πάσχα, τα Χριστούγεννα, στη διανομή φρούτων, στην υποστήριξη οικογενειών που έχουν ανάγκη. Ευχαριστώ πολύ και την κ. Μακρή και την κ. Δημητρογιάννη για την υποστήριξή τους. Ευχαριστώ πολύ για το βάψιμο του σχολείου, την διαμόρφωση του αύλειου χώρου, καθώς και την αντικατάσταση του εργαστηρίου πληροφορικής που πέρσι είχε μπει στο στόχαστρο διαρρηκτών».

Κων/νος Χονδρός