Πανελλήνια Ημέρα Αθλητισμού και στο Αγρίνιο

Αντί για μάθημα χθες σε όλα τα σχολεία διοργανώθηκαν αθλητικές εκδηλώσεις

Αθλητικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν χθες σε όλα τα σχολεία της χώρας αλλά και του Αγρινίου στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού. Η ημέρα αυτή θεσμοθετήθηκε και θα πραγματοποιείται την πρώτη Δευτέρα του Οκτώβρη κάθε σχολικού έτους. Για το τρέχον σχολικό έτος ο θεματικός άξονας ήταν «Σχολικός Αθλητισμός – Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα».

Με αφορμή την χθεσινή μέρα τα περισσότερα σχολεία διοργανώθηκαν διάφορες αθλητικές δράσεις και αγώνες. Ο Διευθυντής του 3ου Γυμνασίου Αγρινίου Ευθύμιος Αδάμης μιλώντας στην «Σ» ανέφερε πως το σχολείο του πραγματοποίησε ενημέρωση και ομιλία για τον αθλητισμό, την αθλητική βία, τις σχέσεις που έχει ο αθλητισμός με την καθημερινότητα, την υγεία καθώς και την διαμόρφωση της προσωπικότητας ενός ατόμου. Οι δραστηριότητες στο 3ο Γυμνάσιο μετά και από απόφαση του Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, περιείχε αγώνες βόλεϊ που συμμετείχαν μάλιστα και καθηγητές, αγώνες μπάσκετ μεταξύ των τμημάτων του σχολείου, επίδειξη με κεφαλιές από τον Ρένο Χριστοδουλήδη ο οποίος κατέχει το ρεκόρ Γκίνες, καθώς επίσης και αγώνας μπάσκετ με αναπηρικά αμαξίδια, στα οποία θα κάθονταν και μαθητές, ώστε να γίνει αντιληπτή η έννοια της διαφορετικότητας, ενώ στο κλείσιμο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε και χορευτικό δρώμενο.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο Υποδιευθυντής του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου Δημήτρης Ρηγογιάννης μιλώντας στη «Σ» αναφέρθηκε στο μήνυμα και στην γνωριμία των παιδιών με του Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες. Με αφορμή την εγκύκλιο του Υπουργείου, έγινε από τους μαθητές του σχολείου αναπαράσταση αφής της Ολυμπιακή Φλόγας. Σκοπός ήταν τα παιδιά να εμπεδώσουν την αξία και τον σκοπό των Ολυμπιακών αγώνων, ενώ επιπρόσθετα πραγματοποιήθηκε και σύνδεση μεταξύ των αγόνων και της εκεχειρίας που εφαρμόζονταν, με ταυτόχρονο παραλληλισμό με την σημερινή εποχή.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο Διευθυντής του 3ου Γ.Ε.Λ Αγρινίου Στάθης Πίτσας υπογράμμισε πως στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού διοργανώθηκαν εκδηλώσεις στο σχολείο που σχετίζονταν με το βόλεϊ και το μπάσκετ και συμμετείχαν όλοι οι μαθητές του σχολείου. Διεξήχθησαν αγώνες μεταξύ μαθητών και τμημάτων με σκοπό να εμπεδωθεί το Ολυμπιακό πνεύμα και ιδεώδες ώστε να επιτευχθεί μέσω του αθλητισμού ο περιορισμός της βίας στα γήπεδα. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τον κ. Πίτσα, τέτοιες δραστηριότητες ωθούν τους μαθητές στην κοινωνικοποίηση, στην δημιουργία φιλικών σχέσεων και να αντιληφθούν την αξία των ομαδικών παιχνιδιών και των αποτελεσμάτων τους.

Κω/νος Χονδρός