Χόρεψαν και γλέντησαν στην γιορτή του κάστανου στην Ορεινή Ναυπακτία

Μεγαλύτερη των προσδοκιών ήταν η γιορτή κάστανου που διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο στον Άγιο Δημήτριο στην ορεινή Ναυπακτία. Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Αθανάσιο Κούκουνα η…

IMG_1176

Μεγαλύτερη των προσδοκιών ήταν η γιορτή κάστανου που διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο στον Άγιο Δημήτριο στην ορεινή Ναυπακτία. Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Αθανάσιο Κούκουνα η γιορτή καθιερώθηκε από τον πρώτο Δήμαρχο Πλατάνου, αείμνηστο Λεωνίδα Κολλέτα και συνεχίζεται ως τώρα, ενώ κάθε χρόνο γίνεται ολοένα και πιο ποιοτική, με τη συμμετοχή του κόσμου συνεχώς να αυξάνεται .

Από το 2012 που δημιουργήθηκε ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ευηνολίμνης Αγίου Δημητρίου, η γιορτή γίνεται υπό την μορφή συνδιοργάνωσης του δήμου Ναυπακτίας και του συλλόγου.

Δεκάδες εθελοντές δουλεύουν ημέρες πριν για να προετοιμάσουν την γιορτή, ώστε να παρουσιάσουν χορευτικά στο κοινό και να τους προσφέρουν καλοψημένα κάστανα.

Στην εκδήλωση αυτή διατέθηκαν συνολικά διακόσια πενήντα κιλά κάστανου! Η εκδήλωση ήταν τόσο επιτυχημένη που όλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά.

Κων/νος Χονδρός