Ο «χορός» των καταλήψεων στα σχολεία καλά κρατεί στο Αγρίνιο

Συνεχίστηκαν και χθες οι… καθιερωμένες για την εποχή καταλήψεις οι οποίες ξεκίνησαν από την Δευτέρα, σε Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης του Αγρινίου. Πιο συγκεκριμένα δεν…

katalipsi

Συνεχίστηκαν και χθες οι… καθιερωμένες για την εποχή καταλήψεις οι οποίες ξεκίνησαν από την Δευτέρα, σε Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης του Αγρινίου. Πιο συγκεκριμένα δεν λειτούργησαν λόγω της κατάληψης επτά σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή. Πρόκειται για το 1ο ΕΠΑΛ, το 2ο ΕΠΑΛ, το Γυμνάσιο Αγίου Κωνσταντίνου, το 5ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου, το 3ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου, το 4ο ΓΕΛ και το 1ο Γυμνάσιο Αγρινίου. Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχουν αποσαφηνιστεί επαρκώς από την πλευρά της μαθητικής κοινότητας οι λόγοι των καταλήψεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε κάποια από τα υπό κατάληψη σχολεία οι μαθητές προβάλουν ως αιτιολογικό την αντίθεσή τους με ο ενδεχόμενο κατάργησης του μαθήματος των Θρησκευτικών – αν και το Υπουργείο Παιδείας τις προηγούμενες ημέρες διέψευσε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αυτό θέτοντας το θέμα προς διαβούλευση σε συνεργασία με την Εκκλησία- ενώ σε κάποια άλλα αναδεικνύονται προβλήματα που σχετίζονται με τις κτιριακές υποδομές και την υλικοτεχνική υποδομή.

IMG_20150930_112320