Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών

Το ΚΕΔΜΟΠ – Χάρισε Ζωή γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών

που καθιερώθηκε φέτος, για πρώτη φορά, από τη Διεθνή Ένωση Δοτών Μυελού των Οστών WMDA (World Marrow Donor Association).

Καθώς ο αριθμός δοτών που έχουν εγγραφεί στην Παγκόσμια Δεξαμενή Εθελοντών Δοτών ξεπέρασε πρόσφατα τα 25 εκατομμύρια, το θέμα του φετινού εορτασμού θα είναι:

«25 εκατομμύρια ευχαριστώ»,

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου σε συνεργασία με το ΚΕΔΜΟΠ διοργανώνει εκδήλωση-ενημέρωση την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015, στην Πλατεία Δημοκρατίας και ώρα 7μμ-9μμ, για να συμμετάσχει σ’ αυτήν την παγκόσμια πρωτοβουλία αλληλεγγύης. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, να ενημερωθούν και να γίνουν δότες μυελού των οστών, μπορούν να προσέλθουν, ενώ παράλληλα μπορούν να αφήσουν ένα μήνυμα, ώστε οι εθελοντές δότες να γίνονται όλο και περισσότεροι. Γιατί: «μπορεί 25 εκατ. δότες να φαίνεται μεγάλος αριθμός, χρειαζόμαστε, όμως, πολλούς ακόμα για να μπορέσουμε να καλύψουμε τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των ασθενών με καρκίνο του αίματος (όπως η λευχαιμία -ο πιο συνηθισμένος καρκίνος στα μικρά παιδιά- και το λέμφωμα) που θα μπορούσαν να θεραπευτούν με τη μεταμόσχευση μυελού των οστών. Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στον πληθυσμό, να δείξουμε πόσο σημαντικός μπορεί να είναι ο Ένας άνθρωπος για τη ζωή του άλλου, να ενθαρρύνουμε τον κόσμο να ενημερωθεί και να γίνει καθένας από εμάς μέρος αυτής της αλυσίδας ζωής που καθημερινά σώζει ζωές ασθενών σε ολόκληρο τον κόσμο.»

*Σε περίπτωση βροχής, μπορείτε να προσέλθετε στα Γραφεία του Συλλόγου (Αναστασιάδη & Βότση) τις ίδιες ώρες*