Επανεκκίνηση για το «Ανυπότακτο Αγρίνιο»

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη για την νέα περίοδο συνέλευση της δημοτικής παράταξης «Ανυπότακτο Αγρίνιο»

Επανεκκίνηση για το «Ανυπότακτο Αγρίνιο»

«Έπεσαν» προτάσεις στο τραπέζι για δράσεις και παρεμβάσεις, οι οποίες θα συναποφασιστούν από τα μέλη της λαϊκής συνέλευσης στην ερχόμενη συνέλευση

 

 

Συνέλευση πραγματοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου η δημοτική παράταξη «Ανυπότακτο Αγρίνιο» στην Πολιτιστική και Πολιτική Λέσχη «Ρωγμή» για πρώτη φορά μετά την καλοκαιρινή περίοδο. Το ένα σκέλος της συνέλευσης αφορούσε τα θέματα του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου, ενώ το δεύτερο σκέλος αφορούσε, κατά πρώτον, τον απολογισμό την παρουσίας και την δράση της παράταξης στο δημοτικό συμβούλιο και κατά δεύτερον τον προγραμματισμό δράσεων και παρεμβάσεων της παράταξης για την συνέχεια.

Στην επερχόμενη και καθιερωμένη συνέλευση που γίνεται την πρώτη Τετάρτη κάθε μήνα, θα συγκεκριμενοποιηθούν, τόσο οι δράσεις, όσο και οι παρεμβάσεις, οι οποίες στοχεύουν στην μεγαλύτερη ανάπτυξη επαφής, μέσω του διαλόγου, της παράταξης με τις τοπικές κοινότητες σε όλο το φάσμα του δήμου. Παράλληλα, προγραμματίζονται εκδηλώσεις σε διάφορα σημεία της πόλης, οι οποίες θα ανακοινώνονται πριν την υλοποίησή τους και θα αποφασιστούν στην ερχόμενη συνέλευση.

Ο δημοτικός σύμβουλους της παράταξης κ. Στέλιος Μερμίγκης δήλωσε: «Η δημοτική παράταξη «Ανυπότακτο Αγρίνιο» έχει ως κυρίαρχο στοιχείο την λαϊκή της συνέλευση. Θεωρούμε χρέος, μετά από ένα χρόνο παρουσίας στο δημοτικό συμβούλιο, να ενημερώσουμε και να κάνουμε απολογισμό ως προς το τι κάναμε, το τι δεν κάναμε και τι οφείλαμε να κάνουμε με προγραμματισμό για το άμεσο μέλλον. Είναι στοιχείο δημοκρατίας και συστατικό της λειτουργίας μας η λαϊκή συνέλευση και γι αυτό προσπαθούμε να λειτουργούμε με τον τρόπο αυτό. Θεωρούμε ότι η οριζόντια σχέση των μελλών του ανυπότακτου Αγρινίου είναι αυτή που πρέπει να διατηρηθεί και να παραμείνει ως το διαφοροποιό στοιχείο έναντι των υπολοίπων δημοτικών παρατάξεων της πόλης μας. Οι στόχοι πάντα διαμορφώνονται από την ζώσα πραγματικότητα, την πολιτική, την κοινωνική, την ιστορική, δεδομένου ότι διάγουμε ένα πυκνό ιστορικό χρόνο με πολυποίκιλες πολιτικές εξελίξεις, οι οποίες μας προλαβαίνουν ακόμη και στον σχεδιασμό που μπορεί να έχει όχι μόνο το «Ανυπότακτο Αγρίνιο», αλλά το οποιοδήποτε κόμμα και ο οποιοσδήποτε πολιτικός σχεδιασμός. Κατ επέκταση, θεωρούμε ότι παίζουμε σε ένα εχθρικό και ξένο γήπεδο, συνεπώς οι στόχοι μας δεν υλοποιούνται και δεν καθορίζονται από μας, αλλά από τις αντικειμενικές συνθήκες που διαμορφώνει η πολιτική, κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα».

Κων/νος Χονδρός