Σταθερή κυβέρνηση για να διασφαλισθεί η οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας

Μάκης Βορίδης από Αγρίνιο:

Σταθερή κυβέρνηση

για να διασφαλισθεί η οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας

Με τον πρώην Υπουργό της Ν.Δ Μάκη Βορίδη πραγματοποίησε την κεντρική της προεκλογική συγκέντρωση η Ν.Δ στην Πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο. Η ομιλία του κ. Βορίδη περιεστράφει γύρο από τους λόγους για τους οποίους πρέπει αύριο να υπερψηφιστεί η Ν.Δ.

Ο βασικός λόγος, κατά τον κ. Βορίδη, είναι γιατί η χώρα την Δευτέρα πρέπει να βρεθεί με μια κυβέρνηση σταθερή και μακράς πνοής, δηλαδή, μια κυβέρνηση η οποία θα μπορεί να διασφαλίσει την οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας, την δημιουργία θέσεων εργασίας για τους ανέργους και την ανάκτηση των χαμένων εισοδημάτων. Ο πειραματισμός του πρώτη φορά αριστερά τους επτά αυτούς μήνες έδειξε στον ελληνικό λαό ότι διαψεύστηκαν με παταγώδη τρόπο όλες οι υποσχέσεις, όπως είπε ο κ. Βορίδης, ο οποίος συνέχισε να λέει ότι η χώρα οδηγήθηκε σε ένα πάρα πολύ σκληρό μνημόνιο το οποίο φόρτωσε τον ελληνικό λαό πρόσθετο χρέος 40δις και 12δις δημοσιονομικών μέτρων, την στιγμή που είχαμε στον μέγιστο βαθμό στα 2δις.

«Η αποτυχία της κυβέρνησης σε όλες τις στοχεύσεις της, σε όλες τις υποσχέσεις της και τελικά στο αδιέξοδο που μας οδήγησε δεν επιτρέπει καμία επιβράβευσή της. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να επανεκλεγεί μια αποτυχημένη κυβέρνηση» δήλωσε ο κ. Βορίδης, ο οποίος επιπλέον απεύθυνε κάλεσμα στους έλληνες ψηφοφόρους να αποφασίσουν καθαρά, επιλέγοντας κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον κ. Μειμαράκη και κορμό την Ν.Δ, προκειμένου η χώρα να βαδίσει προς την παραγωγική ανασυγκρότησή της.

Ο κ. Βορίδης σχολίασε την θετική στάση του κ. Μειμαράκη και την κάθετη θέση του κ. Τσίπρα στα περί συνεργασίας. Μιλώντας για το πολιτικό δια ταύτα ο κ. Βορίδης είπε πως από την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει μια κάθετη θέση σ αυτό, τέτοιο ζήτημα δεν υφίσταται. Παρά ταύτα, συμπλήρωσε, πως πρέπει να εκτιμηθεί από τους ψηφοφόρους το κατά πόσο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εγγυηθεί την ύπαρξη κυβερνήσεως, διότι κλείνοντας την πόρτα στην δημοκρατία, όπως χαρακτηριστικά είπε, και με ορατό το ενδεχόμενο οι ΑΝ.ΕΛ να μην είναι εντός βουλής, αλλά και αν είναι οι συσχετισμοί να είναι τέτοιοι για την διαμόρφωση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που να μην του το επιτρέπουν. Ταυτόχρονα, χθες το πρωί, ο κ. Βούτσης απέκλεισε εκ νέου την συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ.

Είναι σαφές ότι η χώρα μπορεί να βρεθεί σε κυβερνητικό αδιέξοδο αν είναι πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά την άποψη του πρώην υπουργού. Αντιθέτως, η Ν.Δ εγγυάται την κυβερνητική σταθερότητα και το έχει κάνει στο παρελθόν με ένα κόμμα που ήταν σε πολιτική αντιδικία δεκαετίες, το ΠΑΣΟΚ, όπως είπε και συμπλήρωσε πως η Ν.Δ έχει κάνει κυβερνητική συνεργασία και με ένα κόμμα της αριστεράς, την ΔΗΜΑΡ, συνεπώς έχει δείξει και αποδείξει ότι μπορεί να εξασφαλίσει την σταθερότητα της χώρας, κάτι που είναι σημαντικό για την οικονομική πολιτική.

«Η Ν.Δ θα είναι πρώτη και αυτό είναι το λογικό. Ο ελληνικός λαός δεν θα επιβραβεύσει μια επτάμηνη αποτυχία. Οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν μια συγκεκριμένη στιγμή, αλλά δεν αποφασίζουν» δήλωσε ο κ. Βορίδης, συμπληρώνοντας πως:

«Η ανασυγκρότηση της οικονομίας υποχρεωτικά και αναγκαία πρέπει να περάσει και μέσα από την δημιουργία ενός ανταγωνιστικού πρωτόγεννους τομέα. Η δέσμευσή μας απέναντι στους αγρότες είναι ότι αποτελεί στρατηγική μας στόχευση η μείωση της φορολογικής επιβάρυνσής ειδικά στους συντελεστές εκείνους που επιβαρύνουν το κόστος παραγωγής και χαμηλώνουν την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων. Είχαμε προχωρήσει τον Σεπτέμβριο και είχαμε νομοθετήσει την μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, που είναι παράγοντας βασικός και επηρεάζει το κόστος της παραγωγής. Η μόνη δέσμευση που έχουμε αναλάβει την στιγμή αυτή είναι απέναντι στους αγρότες, δηλαδή, σε περίπτωση που η Ν.Δ είναι στην κυβέρνηση να αγωνιστεί και να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να μην αυξηθεί ο φορολογικός συντελεστής, όπως έχει δεσμευτεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με το μνημόνιο από το 13% στο 26%. Αυτή είναι η μόνη δική μας δέσμευση απέναντι στους αγρότες ακριβώς διότι θεωρούμε ότι ο πρωτογενής τομέας πρέπει να αποτελέσει ένα από τους πολύ μεγάλους και κεντρικούς άξονες της προσπάθειας ανασυγκρότησης». 

 Κων/νος Χονδρός