Π.Καρκατσούλης: «Είναι εφικτό ένα άλλο κράτος, απαλλαγμένο από κομματικούς στρατούς και κηδεμονίες»

Κεντρική Πολιτική Εκδήλωση του Ποταμιού στην Αιτωλ/νία:

Π.Καρκατσούλης: «Είναι εφικτό ένα άλλο κράτος, απαλλαγμένο από κομματικούς στρατούς και κηδεμονίες»

 

Στην Αιτωλ/νία βρέθηκε χθες ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του Ποταμιού κ. Παναγιώτης Καρκατσούλης, ο οποίος αρχικά επισκέφτηκε το Μεσολόγγι και στην συνέχεια, νωρίς το μεσημέρι, το Αγρίνιο. Στην περιοδεία του στον νομό, απ όπου και κατάγεται, τον συνόδευαν και οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος. Κατά την παρουσία του στο Αγρίνιο βρέθηκε και μίλησε σε γνωστό καφέ της πόλης, υπό την παρουσία μάλιστα και πολλών θαμώνων.

Ο κ. Καρκατσούλης μεταξύ άλλων είπε: «Τα κόμματα τα οποία διεκδικούν την πρωτιά στις εκλογές το μόνο που μπορεί να πουν είναι γενικότητες, όπως ότι θα υπάρξει ανάπτυξη αν μας επιλέξετε, θα τα κάνουμε καλύτερα εμείς κλπ. Εγώ, θα έλεγα σε ένα ψηφοφόρο να μην τους ακούσει και να ψηφίσει Ποτάμι, γιατί ο λόγος που ο νομός αυτός είναι στην καχεξία σχετίζεται με το κομματικό κράτος. Δημιουργήθηκε δηλαδή ένας θεσμός μεταξύ κόμματος και κράτους, όπου μέσω των μικρών και μεγάλων ρουσφετιών και εξυπηρετήσεων ο νομός αυτός, και στο σύνολό της η Ελλάδα, δεν κέρδισε εκείνα που θα μπορούσε να κερδίσει. Αν η δημόσια διοίκηση και το κράτος δεν λειτουργούσε χωρίς παρεμβάσεις, αν αναδείκνυε τους άξιους και ικανούς έλληνες, αν απελευθέρωνε το ανθρώπινο δυναμικό δεν θα ήμασταν έτσι σήμερα. Το Ποτάμι είναι αποφασισμένο να τα κάνει και έχει και τους ανθρώπους που μπορούν. Χρειάζεται μόνο πολιτικό θάρρος, για να αντιμετωπίσεις το όποιο πολιτικό κόστος, το οποίο θα έρθει από ένα ψηφοφόρο όμηρο υποσχέσεων που περιμένει ακόμη, κάτι που έχει το Ποτάμι. Είναι εφικτό ένα άλλο κράτος που να μας ταιριάζει, απαλλαγμένο από κομματικούς στρατούς και από κομματικές κηδεμονίες. Επίσης, πρέπει να δοθεί ουσιαστική βοήθεια στους νέους ανθρώπους. Σήμερα δεν μπορούμε να την δώσουμε, γιατί συντηρούμε ακόμη μηχανισμούς. Ένα παράδειγμα είναι πως το κόστος της γραφειοκρατίας στην Ελλάδα ανέρχεται στα δεκατέσσερα εκατομμύρια. Αν απλουστεύσεις την γραφειοκρατία όλα θα αλλάξουν, αλλά πρέπει να ξέρεις σε ποιες περιοχές πρέπει να κάνεις τι και ποιοι θα ζημιωθούν. Πρέπει να στηρίξουμε την αριστεία παντού, όπως και στα σχολεία, αντίθετα με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ.Μπαλτά που θέλει να «τελειώσει» την εκπαίδευση. Είναι πολλά ακόμη που μπορούμε να κάνουμε και που μάλιστα δεν έχουν κόστος. Θέλουν σθένος και θάρρος και αυτός που μπορεί να τα κάνει είναι το Ποτάμι».

Ο κ. Καρκατσούλης μίλησε επίσης για τις διακόσιες έντεκα τουλάχιστον δημόσιες επιχειρήσεις της Αιτωλ/νίας, τον τρόπο δηλαδή που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν πιο ευέλικτα, ενώ αναρωτήθηκε επίσης αν χρειάζονται. Μίλησε επίσης για την αντιμετώπιση της διαφθοράς, το μη κομματικό κράτος και πρότεινε για τον δημόσιο τομές, όπως οι προσλήψεις διοικητών οργανισμών και διοικητών υπουργείων να γίνονται αυστηρά από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού, γιατί, όπως είπε, με την υπάρχουσα κατάσταση έφυγαν από το δημόσιο οι εργαζόμενοι των πιο παραγωγικών ηλικιών, μεταξύ τριάντα πέντε και πενήντα πέντε ετών δηλαδή, που ήταν παράλληλα μορφωμένοι και καταρτισμένοι.

Ο κ. Καρκατσούλης είναι βραβευμένος ως καλύτερος δημόσιος υπάλληλος διεθνώς,  από την Αμερικανική Ένωση Δημόσιας Διοίκησης, με το «Διεθνές βραβείο Δημόσιας Διοίκησης, και πνευματικός πατέρας των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ). Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών και διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Bielefeld στην Κοινωνιολογία του Δικαίου. Επί σειρά ετών δίδασκε Δημόσια Πολιτική και Ρυθμιστική Διακυβέρνηση στην Εθνική Σχολή Διακυβέρνησης, ενώ παράλληλα εργάστηκε ως ειδικός επιστήμονας στο Υπουργείο Προεδρίας της Κυβερνήσεως. Επίσης, είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών και διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Bielefeld στην Κοινωνιολογία του Δικαίου. Επί σειρά ετών δίδασκε Δημόσια Πολιτική και Ρυθμιστική Διακυβέρνηση στην Εθνική Σχολή Διακυβέρνησης, ενώ παράλληλα εργάστηκε ως ειδικός επιστήμονας στο Υπουργείο Προεδρίας της Κυβερνήσεως.

Κων/νος Χονδρός