Π.Κουρουμπλής: «Θέλουμε νέο μοντέλο παραγωγικής ανασυγκρότησης, το οποίο να στηρίζεται στα πλεονεκτήματα της χώρας μας»

Κεντρική προεκλογική συγκέντρωση ΣΥΡΙΖΑ:

Π.Κουρουμπλής: «Θέλουμε νέο μοντέλο παραγωγικής ανασυγκρότησης, το οποίο να στηρίζεται στα πλεονεκτήματα της χώρας μας»

 

 

Ο πρώην Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμλής ήταν ο ομιλητής στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποίησε προχθές ο ΣΥΡΙΖΑ στην Πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο. «Ο Ελληνικός λαός καλείται να προαποφασίσει διακυβεύματα που θα ορίσουν και θα καθορίσουν το μέλλον του». Με την φράση αυτή ξεκίνησε ο κ. Κουρουμλής την ομιλία του επισημαίνοντας λίγο αργότερα πως ο αρχικός λόγος του ΣΥΡΙΖΑ, ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, δεν τον υποστήριζε σχεδόν κανείς, μέχρι που τώρα πια όλοι το συνομολογούν και κυρίως το έλεγε αρχικά το 71% των οικονομολόγων στο bloom perk και τώρα το ποσοστό αυτό, κατά τον κ. Κουρουμπλή, έχει φτάσει στο 90%.

«Στόχος μας είναι οι μακρόχρονες παραγωγικές επενδύσεις μέσω των οποίων θα υπάρξει σεβασμός στους εργαζόμενους και στο περιβάλλον. Έτσι θα υπάρξει ανάπτυξη στη χώρα, αρκεί το οικονομικό περιβάλλον να ρυθμιστεί για είκοσι χρόνια. Ο λαός θέλει τις προοδευτικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ για αυτά και όχι τις συντηρητικές δυνάμεις της δεξιάς. Πρέπει οι πολίτες να απαντήσουν δυναμικά και όχι ως παθητικοί αποδέκτες. Οι δυνάμεις μας έχουν ηθικό πλεονέκτημα, αφού δεν έχουν δεσμεύσεις με τα συμφέροντα τις διαπλοκής» είπε ο πρώην υπουργός, ο οποίος προέτρεψε του ψηφοφόρους να μην γυρίσουν την Ελλάδα στον παλαιοκομματισμό του 1950, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε, πιστεύει στην αξιοπρέπεια και στην αξιολόγηση των δομών.

«Θέλουμε νέο μοντέλο παραγωγικής ανασυγκρότησης το οποίο να στηρίζεται στα πλεονεκτήματα της χώρας μας» είπε. Αφού μίλησε για τον τουρισμό, έκανε αναφορά στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία, την οποία χαρακτήρισε ως συντριπτικό πλεονέκτημα, αφού εξάγει φάρμακα, διαθέτει τεχνογνωσία και αξιοπιστία. Επί του θέματος είπε επιπλέον: «Αύξησαν την ασφαλιστική συμμετοχή, πριν την κρίση, από το 6% με 8% που ήταν στο 32%. Που είναι η δικαιοσύνη; Κατέρρευσαν την υγεία».

Ο κ. Κουρουμπλής δεν μίλησε μόνο για το θέμα της υγείας, αλλά επεκτάθηκε εκ νέου και σε άλλα ζητήματα λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ήταν υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ που έλεγαν πως θα βγάλουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό; Ήταν αυτή πατριωτική στάση; Επίσης, το δημοψήφισμα έδειξε ότι ο λαός έχει απόθεμα δυνάμεων και παρά την προκλητική προπαγάνδα και την «μιντιακή» πίεση έστειλε εύκολα το μήνυμά του, το οποίο ήταν ηχηρό. Τότε ο κ. Τσίπρας εύκολα θα μπορούσε να επιστρέψει ως ήρωας, αλλά έπρεπε να σκεφτεί τον ελληνικό λαό, ο οποίος έδωσε εντολή διαπραγμάτευσης και όχι άλλη εντολή, αλλά εκτός αυτού, δεν ήταν έτοιμος να λειτουργήσει σε άλλη κατάσταση, αλλά και το κράτος δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει και γι αυτό συμβιβάστηκε».

Ως Υπουργός Υγείας ο κ. Κουρουμπλής έκανε και δεύτερη αναφορά στον κλάδο αυτό, της υγείας, λέγοντας ότι το δημόσιο σύστημα υγείας πριν για έξη χρόνια πήγαινε στον αυτόματο πιλότο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε ο ομιλητής, επέλεξε να προσλάβει 4.500,00 γιατρούς. «Ήδη πολλοί έχουν πάει στην θέση τους, αλλά η γραφειοκρατία καθυστερεί τους περισσότερους. Τα επόμενα χρόνια θα προσλάβουμε συνολικά σαράντα τέσσερις χιλιάδες άτομα για την υγεία, με σκοπό να οργανώσουμε όλο τον κλάδο, ο οποίος θα κρατά υγιείς τους πολίτες και όχι θα τους θεραπεύει». Κλείνοντας την ομιλία του είπε πως η Αιτωλ/νία διαθέτει ακόμη έναν βουλευτή στην Β Αθηνών, ενώ κατά την διάρκειά της αναφέρθηκε αρκετές φορές στα παιδικά του χρόνια στο Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή.

Τον κ. Κουρουμπλή προλόγισε το μέλος της νεολαίας κ. Γιώργος Γεωργίου, που μέσω του σύντομου χαιρετισμού του έδωσε και το στίγμα της ομιλίας του κ. Κουρουμπλή.

Κων/νος Χονδρός