Κ.Σκανδαλίδης: «Η μήτρα των αξιών μας δεν έχει εξαλειφθεί, προχωράμε με νέα οράματα»

Κεντρική Προεκλογική Συγκέντρωση ΠΑΣΟΚ

Κ.Σκανδαλίδης: «Η μήτρα των αξιών μας δεν έχει εξαλειφθεί, προχωράμε με νέα οράματα»

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ πραγματοποίησε την κεντρική πολιτική της εκδήλωση στο Αγρίνιο. Ο πρώην Υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης περιόδευσε και στα εργοτάξια της Ιόνιας Οδού

 

 

Πραγματοποιήθηκε προχθές το απόγευμα στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, με ομιλητή τον βουλευτή και πρώην Υπουργό κ.Κώστα Σκανδαλίδη.

Ο κ. Σκανδαλίδης από τα πρώτα μηνύματα που εξέπεμψε στο ακροατήριό του ήταν πως το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο ρυθμιστής μετά τις εκλογές, διαψεύδοντας και στην πράξη όλους όσους επιχειρούσαν να πείσουν πως το ιστορικό κόμμα της μεταπολίτευσης δεν χρειάζεται πια στην πολιτική σκηνή.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ έλεγαν πάντα ψέματα στον ελληνικό λαό, όπως το ότι θα σκίζαμε τα μνημόνια. Η Ν.Δ μέσα σε δύο χρόνια διπλασίασε το χρέος. Το 2009 η χώρα ήταν στο χείλος του γκρεμού, είχε τεράστιο χρέος και αυτό το ξεχάσαμε σαν κόμμα και δεν αναζητήσαμε συμμάχους στην μοναχική μας πορεία. Τον αντιμνημονικό αγώνα τον ξεκίνησε πρώτη η Ν.Δ και ο κ. Σαμαράς με εκκωφαντικό τρόπο, υπόσχονταν δέκα οκτώ ισοδύναμα στο Ζάππειο. Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε μάχη για να μας προπηλακίζουν , να μας φτύνουν ενώ έφερε δέκα φορές χειρότερο μνημόνιο από τα υπόλοιπα δύο» δήλωσε ο κ. Σκανδαλίδης δίνοντας εξ αρχής το στίγμα της ομιλίας του.

Στην συνέχεια, υπενθύμισε έργα και παρεμβάσεις στο κοινωνικό προφίλ της χώρας που έκανε το ΠΑΣΟΚ κατά το παρελθόν, οι οποίες ακόμη δίνουν ζωή στο κοινωνικό κράτος που ευαγγελίζονται άλλα κόμματα. «Το ΠΑΣΟΚ έδινε ψωμί στον λαό. Η μήτρα των αξιών μας δεν έχει εξαλειφθεί, προχωράμε με νέα οράματα και συνθήματα. Όσες φορές η παράταξή μας ήταν στα πράγματα ένωνε τον λαό και η Ελλάδα ζούσε ανάπτυξη και πρόοδο. Αποκτούσε πλειοψηφική δύναμη και έδινε την δυνατότητα στους φτωχούς να γίνουν νοικοκυραίοι και στην μεσαία τάξη να αναπτυχθεί περισσότερο. Η παράταξη αυτή δεν μπορεί να σβηστεί από τον χάρτη» δήλωσε ο πρώην Υπουργός και διαμήνυσε πως το ΠΑΣΟΚ, όπως και στο παρελθόν έτσι και τώρα, θα δώσει λύσεις και όχι απλά να συνεργαστεί με οποιονδήποτε, ενώ ξεκαθάρισε πως ψήφισε το μνημόνιο για να παραμείνει η χώρα στην Ευρώπη και να ξεφύγει από την κρίση και πως το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα που μπορεί να επιβάλει προοδευτική διακυβέρνηση.

«Οι εκλογές ήταν αχρείαστες, όπως και το δημοψήφισμα. Η βουλή θα μπορούσε να αναδείξει άλλη κυβέρνηση. Η σύγκρουση γίνεται ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την Λαϊκή Ενότητα. Οι εκλογές αυτές γίνονται καθαρά για εσωκομματικούς λόγους την πιο κρίσιμη στιγμή της μεταπολίτευσης» είπε ο κ. Σκανδαλίδης, προτείνοντας παράλληλα αλλαγές όπως αυτή του εκλογικού συστήματος, των ισότιμων συνεργασιών κλπ.

Υπενθύμισε επίσης της ευρωπαϊκές συμμαχίες του ΠΑΣΟΚ και πια ήταν η στάση τους απέναντι στην Ελλάδα και ποιές είναι οι συμμαχίες του ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό και την δική τους στάση λέγοντας επί του θέματος: «Δεν πρέπει να παίζουμε με την φωτιά. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ψηφιστεί και όλοι οι έλληνες θα πρέπει να καταλάβουν την δύναμη του ΠΑΣΟΚ», ενώ τόνισε πως με το ΠΑΣΟΚ η Ελλάδα μετά την Μεταπολίτευση έγινε δύναμη, στήριξε την μεσαία τάξη, έφτιαξε προνοιακές δομές και η Ελλάδα έζησε Δημοκρατία.

«Μας απορρόφησε η εξουσία και χάσαμε την δυναμική μας, αλλά χτίσαμε την Ελλάδα και δεν έχουμε χάσει ούτε μέχρι σήμερα την μαγιά μας και τις αξίες μας» είπε επιτιθέμενος παράλληλα στον ΣΥΡΙΖΑ λόγω της υπόθεσης Φλαμπουράρη και σκεπτόμενος αν ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει το νέο, το οποίο είναι παλιότερο απ το οτιδήποτε άλλο. «Πως διαχειρίστηκε τις προεκλογικές του δεσμεύσεις; Ποιο είναι το ήθος που έδειξαν τα στελέχη του και ο σεβασμός προς το Σύνταγμα; Είμαστε στο μεταίχμιο μιας εποχής, έχουμε τους νέους ανθρώπους, νέες ιδέες, φτάνει να φτιάξουμε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο» είπε ο κ. Σκανδαλίδης κλείνοντας.

Στην αρχή της πολιτικής εκδήλωσης προλόγισε τον κεντρικό ομιλητή ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος κ. Χρήστος Κωστακόπουλος, ενώ έγινε και η παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών του κόμματος για τον νομό.

Παράλληλα, ο κ. Σκανδαλίδη μαζί με τον μέχρι πρότινος βουλευτή του κόμματος και εκ νέου υποψήφιο κ. Δημήτρη Κωνσταντόπουλο πραγματοποίησε επίσκεψη στα εργοτάξια της Ιόνιας Οδού και στην υπό κατασκευή σήραγγα της Παλιοβούνας (Κλόκοβας). Κατά την επίσκεψή τους ενημερώθηκαν από τον εργοταξιάρχη Κ. Λευτέρη Μαλανδράκη. Τα δύο στελέχη του ΠΑΣΟΚ τόνισαν ότι στόχος του κόμματος είναι η προώθηση όλων των μεγάλων αναπτυξιακών έργων, ανάμεσα στα οποία είναι και η Ιόνια Οδός η οποία έχει σημαίνουσα θέση, αφού βάζει σε τροχιά ανάπτυξης την Αιτωλ/νία και την Δυτική Ελλάδα, συνδέοντας την περιοχή με το λιμάνι των Πατρών, την Εγνατία Οδό και την Πελοπόννησο.

Κων/νος Χονδρός