Δ.Αβρανιτάκης: «Δυνατό ΚΚΕ στη βουλή και στο λαό»

Κεντρική Πολιτική Συγκέντρωση ΚΚΕ

Δ.Αβρανιτάκης: «Δυνατό ΚΚΕ στη βουλή και στο λαό»

Το μέλος του Πολιτικού Γραφείο της Κ.Ε του ΚΕΕ κάλεσε τον λαό να ψηφίσει ΚΚΕ και κατήγγειλε τα ψεύδη των υπόλοιπων κομμάτων

 

Το βράδυ της Τρίτης πραγματοποιήθηκε η κεντρική πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Αγρίνιο, με ομιλητή το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε του κόμματος κ. Δημήτρη Αρβανητάκη.

Ο κ. Αβρνητάκης, ζήτησε να είναι ισχυρό το ΚΚΕ και εντός και εκτός βουλής, αφού όπως είπε μόνο τότε θα υπάρχει ελπίδα, δράση και ανάταση για τον λαό. «Να γυρίσει όλος ο κόσμος την πλάτη του σε όλα τα κόμματα που ετοιμάζονται να εκπροσωπήσουν το κεφάλαιο. Καλούμε τον ελληνικό λαό να ξεπεράσει κάθε δισταγμό και να στηρίξει το ΚΚΕ, ακόμη και αν δεν συμφωνεί σε όλα μαζί του» είπε ο κ. Αρβανιτάκης, ο οποίος αναφερόμενος στη νεολαία είπε πως δεν τις έχει απομείνει τίποτε και εξαιτίας αυτού την κάλεσε να διαψεύσει το καπιταλιστικό σύστημα.

«Θα βρούμε μπροστά μας την καταβολή του ΕΝΦΙΑ και μια σειρά μέτρων του μνημονίου. Η φτωχή και η μεσαία αγροτιά οδηγείται στην καταστροφή. Δεν ισχύουν οι υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. Σας κοροϊδεύουν, σας μιλάνε για ισοδύναμα αλλά δεν σας λένε πια είναι. Το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ είναι έτοιμα, δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινήσεις. Ποιος θα αντιμετωπίσει την κυβέρνηση αυτή που θα προκύψει; Θα κάνει αντιπολίτευση το φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής; ή η Λαϊκή Ενότητα του κ. Λαφαζάνη, που είναι με τα μονοπώλια και η διαφορά που έχει είναι πως θέλει ο ελληνικός λαός να χρεοκοπήσει; Δεν πρέπει ο λαός να δώσει συγχωροχάρτι στον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Αρβανιτάκης συνέχισε στο ίδιο ρυθμό, λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και το ΠΟΤΑΜΙ λένε προκλητικά ψέματα, ενώ η Λαϊκή Ενότητα είναι ένα ανάχωμα που επιχειρεί να κρατήσει τον αριστερό ριζοσπαστικό κόσμο, της οποίας τα στελέχη, μαζί με αυτά του ΣΥΡΙΖΑ έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια διάλυσης του ΚΚΕ πριν εικοσιπέντε χρόνια.

«Ο καπιταλισμός είναι οι άθλιες εικόνες και η ακόμη πιο άθλια πραγματικότητα που ζούνε οι άνθρωποι στα νησιά που συνωστίζονται και παλεύουν για την ελπίδα τους» είπε ο κ. Αρβανιτάκης, ενώ λίγο αργότερα στην ομιλία του κάλεσε όλους όσους αποχώρησαν από το ΠΑΣΟΚ να μην επιστρέψουν πίσω.

Πριν την κεντρική ομιλία, απεύθυνε χαιρετισμό ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του νομού κ. Νίκος Μωραΐτης. Ο μέχρι πρότινος βουλευτής Αιτωλ/νίας στον σύντομο χαιρετισμό του μίλησε για τα ψέματα που είπανε στους αγρότες, ακόμη και στις περιοδείες που έκαναν στελέχη των μεγάλων κομμάτων και κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ στην Αιτωλ/νία, για την αύξηση της φορολογίας που θα αγγίξει το 20% αμέσως μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης, μίλησε για την ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων, την κατάργηση της επιστροφής του φόρου πετρελαίου που θα γίνει και τις προοπτικές που άνοιξε και αναμένεται να ανοίξει το ΚΚΕ με τις μάχες που δίνει στους δρόμους και στους χώρους εργασίας.

Μεταξύ του σύντομου χαιρετισμού του κ. Μωραΐτη και της ομιλίας του κ. Αρβανιτάκη αναγνώστηκε μήνυμα συμπαράστασης και συμπόρευσης με το ΚΚΕ του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου κ. Παναγιώτη Μπεσίνη.

 

Κων/νος Χονδρός