Και «dislike» στο Facebook;

Το Facebook ετοιμάζεται να προσθέσει ένα κουμπί «dislike» (δεν μου αρέσει), όπως ανακοίνωσε ο 31χρονος συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλός του Μαρκ Ζάκερμπεργκ, και μάλιστα έχουν αρχίσει οι δοκιμές σε περιορισμένο αριθμό χρηστών. Από την επιτυχία τους θα φανεί και αν θα το εφαρμόσουν τελικά.

Οι χρήστες θα μπορούν πλέον με αυτό τον τρόπο να εκφράζουν την απόρριψή τους για μια δημοσίευση, ή κατά άλλους να βγάζουν καλύτερα την… κακία τους. Αρκετοί πάντως έχουν ζητήσει επίμονα μια τέτοια επιλογή ως αντίβαρο από τότε που εισήχθη το κουμπί «like» (μου αρέσει) το 2009.

Ο Ζάκερμπεργκ ανέφερε μεν ότι υπάρχει ζήτηση για το «dislike», ωστόσο υποστήριξε πως δεν θα ήθελε αυτό να χρησιμοποιηθεί για να «καταψηφίζονται» οι αναρτήσεις άλλων χρηστών. Το θεωρεί μια πιο κατάλληλη επιλογή, όταν το να κάνει κάποιος «like» σε μια λυπητερή ανάρτηση (π.χ. που αφορά θανάτους ή ασθένειες) δείχνει έλλειψη ευαισθησίας.

Βέβαια κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι οι χρήστες πράγματι θα περιορίσουν τη χρήση του «δεν μου αρέσει» μόνο σε λυπητερές αναρτήσεις και δεν θα το «αξιοποιήσουν» για να εκφράσουν γενικότερα τα πάσης φύσης αρνητικά συναισθήματά τους. Επίσης θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα σε διαφημιστές και διαφημιζόμενους που πιθανόν θα βλέπουν τα μηνύματά τους να περιβάλλονται από «δεν μου αρέσει».

πηγή: Η Εφημερίδα των Συντακτών