Η «Αθηνά» τους οδηγεί στο σκαμνί

Δήμαρχοι Αγρινίου Μεσολογγίου Πρόεδρο Επιμελητηρίου και φορείς

Η «Αθηνά» τους οδηγεί στο σκαμνί  

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου καλούνται να καθίσουν εικοσιπέντε συνολικά Αιτωλ/νάνες στις 28 Οκτωβρίου στο Δικαστικό Μέγαρο Μεσολογγίου. Ο λόγος είναι διότι υπερασπίστηκαν το κοινό συμφέρων του νομού.

Συγκεκριμένα, λόγω του σχεδίου «Αθηνά» που καταργούσε το αυτόνομο πανεπιστήμιο Αγρίνιου και το ΤΕΙ Μεσολογγίου, οι τότε δήμαρχοι του Αγρινίου και του Μεσολογγίου Παύλος Μοσχολιός και Παναγιώτης Κατσούλης αντίστοιχα, όπως επίσης και Πρόεδροι άλλων φορέων, όπως ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλ/νίας κ. Παναγιώτης Τσιχρητζής και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου κ. Μάκης Θεοφιλάτος διοργάνωσαν στις 20/02/2013 κινητοποίηση στην οποία συμμετείχαν απλοί πολίτες και φοιτητές των δύο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, κατά την οποία απέκλεισαν συμβολικά και για λιγότερο από μισή ώρα την Γέφυρα του Ρίου Αντιρρίου. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν κα φορείς από την Ναυπακτία, αφού στην Ναύπακτο υπάρχουν τμήματα του ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν οι εικοσιπέντε αυτοί συμπολίτες μας είναι  κατάληψη δημοσίου χώρου, παρακώληση κυκλοφορίας στη Γέφυρα και ολιγόλεπτο άνοιγμα διοδίων, κατά το οποίο οι οδηγοί διέρχονταν χωρίς να πληρώσουν αντίτιμο. Υπενθυμίζουμε πως τελικά η αυτονομία δεν διατηρήθηκε, αλλά η κατηγορία παρέμεινε.

Κων/νος Χονδρός