Κοσμοσυρροή για το Τίμιο Ξύλο

Κοσμοσυρροή για το Τίμιο Ξύλο

Τι λένε οι προσκυνητές και πως βλέπουν την παρουσία του Τιμίου Ξύλου στο Αγρίνιο

 

 

Το αδιαχώρητο γίνονταν τις μέρες αυτές που το Τίμιο Ξύλο βρίσκονταν στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγρινίου. Πιστοί κάθε ηλικίας ανέμεναν στην εντυπωσιακή ουρά που υπήρχε σε μόνιμη κατάσταση για να προσκυνήσουν και να πάρουν την ευλογία από τους μοναχούς της Μονής Ξηροποτάμου του Αγίου Όρους. Το Τίμιο Ξύλο από το συγκεκριμένο μοναστήρι ήρθε πρώτη φορά στο Αγρίνιο και αυτό ήταν εξίσου σημαντικό.

Οι Αγιορείτες μοναχοί χθες το πρωί στις 11.30 αποχώρησαν. Πλην των ωρών που η εκκλησία ήταν ανοιχτή, πολλοί ήταν οι πιστοί που ανέμεναν από πολύ νωρίτερα για να ανοίξει και να προσκυνήσουν.

Η κα. Ευγενία είπε: «Ήρθα να προσκυνήσω για να βοηθήσει εμένα και την οικογένειά μου, να έχουμε την υγειά μας».

Η κα. Δήμητρα δήλωσε: «Έμαθα πως ήρθε το Τίμιο Ξύλο από το Άγιο Όρος για πρώτη φορά στην πόλη μας και γι αυτό ήρθα. Δεν θα είχαμε άλλη φορά την ευκαιρία να προσκυνήσουμε».

Ο κ. Γιώργος είπε: «Ζήτησα κάτι και έγινε όπως το ζήτησα. Ο Θεός μας βοηθάει, αλλά εμείς του γυρίζουμε την πλάτη, αλλά είμαι αισιόδοξος που βλέπω πάρα πολλούς νέους και δεν το περίμενα».

Η κα. Θεοδώρα είπε: «Ήρθαμε οικογενειακώς να προσκυνήσουμε. Η θρησκεία μας είναι αληθινή και η πίστη μας θωρακίζει απέναντι στις δυσκολίες».

Ο κ. Νίκος δήλωσε: «Προσκύνησα την Κυριακή που ήρθε το Τίμιο Ξύλο, αλλά  έρχομαι καθημερινά γιατί είναι και κοντά το σπίτι μου και γιατί ηρεμώ πραγματικά όταν έρχομαι».

Η κα. Σταυρούλα είπε: «Δεν θα χάναμε την ευκαιρία να μην προσκυνήσουμε το Τίμιο Ξύλο, αφού ήρθε στην πόλη μας. Ήρθαμε οικογενειακά και φέραμε και τον παππού και τη γιαγιά απ  το χωριό».

Η κα. Χριστίνα είπε: «Ο Θεός με βοήθησε πολύ. Μετά τα γεγονότα που έζησα άλλαξα πορεία και μου πάνε όλα καλά και είμαι και ήσυχη».

Κων/νος Χονδρός