Αφιερωμένο στη θάλασσα το φθινοπωρινό ξεκίνημα της «Διεξόδου»

Με εκλεκτές παρουσίες φιλότεχνων και φίλων της «Διεξόδου» από το Μεσολόγγι και όχι μόνο, ξεκίνησε το βράδυ της 12ης Σεπτεμβρίου η προαναγγελθείσα η εικαστική έκθεση «Στο όνομά σου… θάλασσα» .

Ζωγραφικά, χαρακτικά και φωτογραφικά έργα 13 σύγχρονων καλλιτεχνών, που για πρώτη φορά συναντιούνται στο Μεσολόγγι, την πόλη του νερού, παρουσιάζονται στον πρώτο όροφο του Ιστορικό Μουσείου της «Διεξόδου», εγκαινιάζοντας έτσι τις φθινοπωρινές δραστηριότητες του πολιτιστικού αυτού οργανισμού.

P1050029

Οι εικαστικοί Χρήστος Αγγελόπουλος, Στάθης Ανδρουτσάκης, Κίμων Aξαόπουλος, Πάκυ Βλασσοπούλου, Ιωάννα Βλάχου, Ελένα Γκαρστέα, Εύη Δαμιανάκη, Βίκυ Κολιπέτσα, Κώστας Κουγιουμτζής, Βίλλυ Mανωλάκου, Ζωή Νικητάκη, Παγώνα Ξενάκη και Μπάμπης Πυλαρινός εκθέτουν τις δημιουργίες τους, που όλες είναι εμπνευσμένες από τη θάλασσα.

Τα έργα υποστηρίζονται από σπαράγματα ποίησης και πεζογραφίας αφιερωμένα στο όνομα της Ζωοδόχου Θάλασσας, μάνας και τρικυμίας μαζί, που ανάθρεψε, σηματοδότησε και στιγμάτισε τον ανθρώπινο βίο.

P1050002

Την έκθεση παρουσίασε ο νέος πρόεδρος των φίλων της «Διεξοδου» φιλόλογος Γρηγόρης Δουλιώτης, ο οποίος αναφέρθηκε στην παρουσία της θάλασσας, ως διαχρονικό σύμβολο, στα έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, αλλά και ως σκηνοθετικό πλαίσιο στα κείμενα πολλών λογοτεχνών.

Τη σκυτάλη πήρε ο μουσειολόγος και επιμελητής της έκθεσης Κωνσταντίνος Στουπάθης, ο οποίος ξενάγησε το κοινό στα έργα, διευκολύνοντας στην ερμηνεία τους και στον τρόπο σκέψης των δημιουργών τους.

P1050025

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου και θα λειτουργεί καθημερινά (εκτός Δευτέρας και Τρίτης) από τις 11 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι και από τις 7.30 το απόγευμα μέχρι τις 9.30 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο.