Ο Ψαριανός παρουσίασε το ψηφοδέλτιο του Ποταμιού στην Αιτωλ/νία

Η επίσημη παρουσίαση του ψηφοδελτίου του Ποταμιού έγινε σήμερα το μεσημέρι σε γνωστό ξενοδοχείο του Αγρινίου. Την παρουσίαση έκανε ο γνωστός βουλευτής του κόμματος Γρηγόρης Ψαριανός, ο οποίος με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο δήλωσε πως θέλουμε περισσότερη Ευρώπη. «Η Ελλάδα δεν έχει άλλο χώρο, ούτε άλλο χρόνο. Δεν ξέρω τι σκέφτονται οι δεξιοί και οι αριστεροί φίλοι μου ή αν είναι εντελώς ανόητοι ή είναι βαλτοί, αλλά η Ελλάδα εκτός ευρώ δεν έχει μέλλον. Δεν μας αρέσει έτσι όπως είναι, αλλά δεν υπάρχει ασφαλέστερο περιβάλλον» δήλωσε κατά την έναρξη της συνέντευξης ο κ. Ψαριανός, ο οποίος συνέχισε με περισσότερο δυναμικό λόγο λέγοντας

«Πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις και αν δεν ξέρουμε να τις κάνουμε πολύ απλά θα δούμε πια χώρα έχει το καλύτερο σύστημα παιδείας, ασφαλιστικό κλπ θα το πάρουμε και θα το φέρουμε στην Ελλάδα. Αν από το 2010 είχαμε πρόγραμμα και αν κάναμε ότι έκαναν και η Σουηδία, η Ιταλία και άλλες χώρες της Ευρωζώνης σήμερα θα μιλούσαμε για άλλα θέματα».
Λίγο αργότερα μιλώντας για συνεργασίες ο κ. Ψαριανός διευκρίνισε πως το σωστό ερώτημα είναι όχι αν θα συνεργαστείς, αλλά για ποιον σκοπό και για που. «Θα συνεργαστούμε και με τους δύο, αν σας πω με ποιον θα ήθελα να συνεργαστούμε που θα είναι πρώτο κόμμα θα με πείτε δεξιό και αν σας πω με ποιον πρέπει να συνεργαστούμε σαν πρώτο κόμμα θα με πείτε αριστερό» είπε συγκεκριμένα, αναλύοντας λίγο αργότερα την λογική. «Θα κρατήσουμε πορεία αξιοπρέπειας και θα λέμε πάντα την αλήθεια και μόνοι την αλήθεια. Δεν λέμε πως δεν θα φορολογηθούν οι αγρότες, ή δεν θα πειράξουμε τους φαρμακοποιούς. Κάποτε φωνάζαμε νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, νόμος είναι το δίκιο. Το δίκιο του ανέργου, είναι πιο δίκιο από αυτό του εργάτη; Και του εφοπλιστή το δίκιο, δίκιο είναι και αυτό; Στην Ελλάδα κοιτάμε μην πειράξει κανείς 250 τηλεφωνήτριες στο Υπουργείο Δημιουργικής Ασάφειας, γιατί έχει 60 στον κάθε όροφο, καθαρίστριες του υπουργείου με τον μισθό των 2,500 ευρώ. Τέλος αυτά. Το δημόσιο δεν πληγώθηκε καθόλου. Ακόμη και εκείνους με τα φακελάκια των χιλιάδων ευρώ, ο Κατρούγκαλος τους πήρε πίσω, πήρε πίσω ακόμη και όσους έπιασαν με την γίδα στην πλάτη. Αντίθετα, τον ιδιωτικό τομέα τον σακατέψανε. Δεν υπάρχει χειρότερη ήττα από το να κλείνεις την επιχείρησή σου. Ο κάθε κ. Φίλης και ο κάθε Βαρουφάκης δεν μπορεί να το νιώσει αυτό, γιατί στην πραγματικότητα δεν δούλεψε ποτέ, απλά σήκωναν την σημαία της επανάστασης. Αν ήθελαν όλοι τους να τελειώσει η φοροδιαφυγή ας έκανα όλες οι συναλλαγές πάνω από 100 ευρώ ή κάποιο άλλο ποσό να γίνονται με κάρτα, την άλλη Δευτέρα δεν θα υπήρχε καθόλου φοροδιαφυγή»

Σχετικά με την σειρά που θα εκλεχθούν τα κόμματα είπε:» Για την τρίτη θέση παλεύουμε εμείς, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ. Μετά τις εκλογές θα το δείτε και σεις ότι θα έχουμε κερδίσει άνετα την τρίτη θέση, αλλά φοβάμαι πως όλοι μας παλεύουμε για την τέταρτη θέση. Ο φασισμός στην Ελλάδα είναι περίπου στο 10%, στην επταετία δεν μίλαγε κανείς, ούτε φυσικά οι αριστεροί, μόνο αυτοί που έτρωγαν πολύ ξύλο».

Μετά την αρχική εισήγηση του κ. Ψαριανού μίλησαν και όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές, ενώ ο κ. Τσίπρας η κα Αναστασοπούλου και η κα Φούντα παρουσίασαν και τις θέσεις του κόμματος για τα αγροτικά ζητήματα, την υγεία και τις υποδομές.

Το ψηφοδέλτιο του Ποταμιού στον νομό έχει ως εξής:

1  ΦΟΥΝΤΑ  ΝΙΚΗ
2  ΦΟΥΝΤΖΟΥΛΑ  ΧΡΙΣΤΙΝΑ
3  ΤΣΙΠΡΑΣ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
4  ΑΓΓΕΛΗ  ΒΑΣΙΛΙΚΗ
5  ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ  ΓΕΩΡΓΙΑ
6  ΑΘΗΝΑΙΟΥ  ΕΥΗ
7  ΦΑΚΟΣ  ΠΕΤΡΟΣ
8  ΜΕΝΟΥΔΑΚΟΥ  ΙΟΥΛΙΑ

Περισσότερα στην έντυπη έκδοση της «Σ» την Τρίτη 15/9

Κων/νος Χονδρός