ΣΥΡΙΖΑ: Επίσημη παρουσίαση ψηφοδελτίου με κοινωνικά χαρακτηριστικά, ευρύ πλαίσιο και αιχμές για τους πρώην συντρόφους τους

Συνέντευξη Τύπου παραχωρήθηκε σήμερα το πρωί από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τον συντονιστή του κόμματος κ. Κώστα Ταφλανίδη σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης με σκοπό την επίσημη παρουσίαση του ψηφοδελτίου.
Ο κ. Ταφλανίδης, κάνοντας την κεντρική εισήγηση και παρουσίαση του βουλευτών και των βιογραφικών τους μίλησε για ψηφοδέλτιο κοινωνικής ευαισθησίας, μέσα από το οποίο υπάρχει άνεμος αλλαγής. Τα βασικά χαρακτηριστικά του ψηφοδελτίου, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η συνέχιση της κοινοβουλευτικής ομάδας που έδωσε την μάχη χωρίς να διαστάσει και ότι το ψηφοδέλτιο αυτό εκφράζει την ενότητα της αριστεράς, αλλά κυρίως την ανάγκη της κοινωνίας έτσι όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα, η οποία δεν είναι άλλη από την σύγκληση και την δουλειά πολλών ατόμων για το κοινό καλό και συμφέρων, για αυτό εξάλλου συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο αυτό και πρόσωπα που είναι ανένταχτα στις κομματικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ.
«Η Αιτωλ/νία μπορεί να δώσει την μία από τις δύο επιπλέον έδρες που χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ για την αυτοδυναμία» δήλωσε ο κ. Ταφλανίδης, ο οποίος, δίνοντας το γενικό στίγμα συνέχυσε να λέει: «δεν θέλουμε ο λαός να γονατίσει, αλλά θέλουμε να χτυπηθούν τα κυκλώματα και να μην μας εκβιάζουν εσωτερικά. Έχουμε σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και θα παλέψουμε να το εφαρμόσουμε».


Κατά την συνέντευξη, τοποθετήθηκαν όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές και ανέπτυξαν τους λόγους που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο ουκ ολίγες φορές χαρακτηρίστηκε ως ποιοτικό και ανανεωτικό σε σύγκριση με όλα τα υπόλοιπα. Ιδιαίτερη βαρύτητα αποτελεί το γεγονός ότι υπήρξαν στιγμές από αρκετούς υποψήφιους που τόνισαν πως πλέον δεν υπάρχουν διαμάχες μεταξύ τους και έχει τελειώσει αυτό που τράβαγαν τα τελευταία χρόνια, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, από τους πρώην συντρόφους τους.

Το ψηφοδέλτιο έχει ως εξής: Γιώργος Βαρεμένος, Μαρία Τριανταφύλλου, Δημήτρης Δούρος, Ηρώ Ζαβογιάννη, Παυσανίας Παπαγεωργίου, Παντελής Ζέρης, Μαργαρίτα Καραγεώργου, Γεώργιος Βασιλείου, Σωτήρης Κοντονάσιος.

Περισσότερα στην έντυπη έκδοση της «Σ» την Τρίτη 15/9

Κων/νος Χονδρός