Κωστούλας: «Δε θα βρεθεί λύση με τον ΟΠΑΠ»

Απαισιόδοξος πως δε θα βρεθεί λύση στο θέμα της χορηγίας της Super League με τον ΟΠΑΠ εμφανίστηκε ο Φώτης Κωστούλας. Ο πρόεδρος του Παναιτωλικού μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΠΟΡ FM» για τις τελευταίες εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα και για τα αίτια, που έχουν δημιουργήσει το συγκεκριμένο θέμα. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το αν θα βρεθεί κάποια λύση με το θέμα του ΟΠΑΠ: «Φοβάμαι πολύ πως δεν θα βρεθεί κάποια λύση στο θέμα με την χορηγία του ΟΠΑΠ γιατί όπως φαίνεται δεν είναι κανείς διατεθειμένος να κάνει πίσω στο θέμα που κολλήσαμε, δηλαδή, της αποκλειστικότητας».

Για το αν υπάρχει κάποια άλλη λύση για την κεντρική χορηγία του πρωταθλήματος: «Αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια εταιρία και να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε μία νέα διαδικασία μέσα από τη Σούπερ Λίγκα. Γι’ αυτό, αποφασίσαμε να κάνουμε ένα διαγωνισμό ακόμα μήπως προκύψει κάτι».

Για το τι έγινε λάθος στη διαπραγμάτευση: «Η διαδικασία ξεκίνησε σχεδόν έγκαιρα, περίπου τον Φλεβάρη. Νομίζω ότι δεν το διαχειριστήκαμε απόλυτα σωστά. Από την άλλη, ο ΟΠΑΠ ήταν ‘κοφτός’ σε κάποια θέματα, μπήκε στη μέση ο εγωισμός και το πείσμα και φτάσαμε σε αυτό το αδιέξοδο. Τελευταία στιγμή μείναμε χωρίς λεφτά, κάτι το οποίο θα υποχρεώσει τις ομάδες να βάλουν χρήματα για να μπορέσουν να συντηρήσουν τις εταιρίες. Το πόσο αυτό σε γενικές γραμμές βγαίνει πάνω από 300.000 για κάθε ομάδα και θα είναι μεγάλη επιβάρυνση».

Για το αν στη λίγκα νοιάζονται για την αναβάθμιση του ποδοσφαίρου ή κάνουν μικρό-πολιτική: «Σε αυτό δεν μπορώ να απαντήσω, μπορώ να πω μόνο για εμένα και την προσπάθεια που έκανα να μεταπείσω μερικούς από τους συνιδιοκτήτες του συνεταιρισμού για να μπορέσουμε να πάρουμε αυτά τα χρήματα. Τα 5 εκατ. ευρώ που προσέφερε ο ΟΠΑΠ είναι πολλά λεφτά για τη Λίγκα, αλλά ο καθένας έχει τους λόγους του. Η κατάσταση είναι πολύπλοκη. Ένας από τους λόγους για την στάση του Ολυμπιακού είναι η κόντρα με τον κ. Μελισσανίδη. Στη συγκεκριμένη υπόθεση μπαίνει κάτι το οποίο θεωρώ προσωπικό και όχι θεσμικό και αφορά την κόντρα του κ. Μαρινάκη με τον κ. Μελισσανίδη. Δεν κρύβομαι πίσω από το δάχτυλο μου. Δεν θα γίνω δικαστής, αλλά μερικά πράγματα είναι εξώφθαλμα».

Για την ανακοίνωση του Ολυμπιακού κατά του ΟΠΑΠ, για τον οποίο θεωρεί ότι προσπαθεί να ελέγξει το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Ο Ολυμπιακός έχει ορισμένες απαιτήσεις, αλλά προσωπικά δεν βλέπω τον τρόπο που θέλει ο Οργανισμός να υποτάξει κάτι, δεν είμαι αυτής της άποψης. Αυτό που πιστεύω είναι πως ο Ολυμπιακός μέσω της ανακοίνωσης εννοεί τον κ. Μελισσανίδη, όχι τον ΟΠΑΠ. Η κόντρα των δύο ανθρώπων δυστυχώς μπαίνει σφήνα μέσα στη λίγκα και δημιουργεί προβλήματα».

Για το αν μπαίνει σε «κίνδυνο» η ύπαρξη της Λίγκας: «Η ρήξη και η διάλυση της Λίγκας δεν φαίνεται να βρίσκεται και πολύ… μακριά αυτή τη στιγμή».

novasports.gr