Στον «αέρα» ακόμη 371 μαθητικά δρομολόγια στην Αιτωλ/νία

Πρώτο κουδούνι σήμερα για τον αγιασμό:

Στον «αέρα» ακόμη 371 μαθητικά δρομολόγια στην Αιτωλ/νία

Αδυνατούν να δώσουν ημερομηνία έναρξης των μαθητικών δρομολογίων οι άνθρωποι της Περιφερικής Ενότητας Αιτωλ/νίας, λόγω της εντολής του Υπουργείου Παιδείας και των εν εξελίξει διαδικασιών. Καμία αλλαγή μέχρι στιγμής στα κενά των σχολείων.

 

 

Στον αέρα είναι ακόμη η μεταφορά των Αιτωλ/νάνων μαθητών με λεωφορεία και ταξί στα σχολεία τους, παρά το γεγονός ότι σήμερα έγινε ο αγιασμός. Μέχρι στιγμής, το υπουργείο επισήμως έχει δώσει εντολή, μέχρι νεοτέρας να μην γίνονται μαθητικά δρομολόγια.  Στην παρούσα φάση, για την Αιτωλ/νία εκκρεμούν οι διαδικασίες για  τριακόσια εβδομήντα ένα μαθητικά δρομολόγια, είτε με λεωφορεία είτε με ταξί.

Η πρώτη εκκρεμότητα αφορά την εν εξελίξει διαδικασία έγκρισης της νομιμότητας για τα πρώτα εκατόν τριάντα δρομολόγια που αφορούν μόνο μία διακήρυξη. Αν και εφόσον εγκριθεί η νομιμότητα της εν λόγω διακήρυξης, το επόμενο στάδιο είναι να συναπτούν οι απαιτούμενες συμβάσεις με όσους τελικά μεταφέρουν τους μαθητές που «ανήκουν» στην διακήρυξη αυτή.

Σήμερα επίσης, λήγει η προθεσμία διαφορετικής διακήρυξης, που θα γίνει με διαπραγμάτευση,  της οποίας η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει την Παρασκευή 17 του μηνός, ενώ στον αέρα εντελώς είναι και η τρίτη κατά σειρά διακήρυξη και τελευταία, που αφορά δεκαπέντε δρομολόγια της Αιτωλ/νίας. Η διακήρυξη αυτή είναι με διαγωνισμό και η προθεσμία της λήγει την ερχόμενη Δευτέρα.

Με την εντολή του υπουργείου να μην γίνονται δρομολόγια μέχρι νεοτέρας και με την αναμονή, είτε των διαφόρων εγκρίσεων, είτε της ολοκλήρωσης των διαδικασιών που είναι σε εξέλιξη είναι δύσκολο οι άνθρωποι της Περιφερικής Ενότητας Αιτωλ/νίας που έχουν αναλάβει να διεκπεραιώσουν το ζήτημα των μαθητικών δρομολογίων να δώσουν μια συγκεκριμένη ημερομηνία έναρξης των μαθητικών δρομολογίων, χωρίς παράλληλα να υπάρχουν προβλήματα.

Την ίδια στιγμή που τα δρομολόγια είναι στο αέρα, τα κενά της εκπαίδευσης στην Αιτωλ/νία είναι πολλά. Προσφάτως δημοσίευμα της «Σ» ανέφερε πως στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση υπάρχουν συνολικά εκατόν σαράντα κενά. Συγκεκριμένα, εννέα κενά Θεολόγων, σαράντα τέσσερα φιλολόγων, εννέα μαθηματικών και εννέα φυσικών, δύο χημικών, εννέα βιολόγων, δεκαεννιά καθηγητών Αγγλικής γλώσσας, ένα κενό καθηγητή Γερμανικής γλώσσας, έξι καλλιτεχνικών, τρία οικονομολόγων, επτά κοινωνιολόγων, τεσσάρων μουσικής και δεκαοκτώ πληροφορικής. Σχετικά με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, επίσης στην «Σ» ο Πρόεδρος των Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αγρινίου – Θέρμου είχε δηλώσει: «Μονοθέσια και διθέσια σχολεία δεν θα έχουν δάσκαλο, ενώ την ίδια στιγμή καλούν μόνιμους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να πάνε να ανοίξουν τα σχολεία. Κοροϊδεύουν τους κατοίκους του Ξηρομέρου, του Βάλτου, του Αγίου Βλασίου, επιχειρώντας να στείλουν έναν δάσκαλο απλά και μόνο να ανοίξει την πόρτα του σχολείου. Από τις 11 Σεπτεμβρίου έως και τις 24 θα είναι αμφίβολο, με τα σημερινά δεδομένα, αν θα ανοίξουν τα σχολεία, ενώ επίσης κάνουν αποσπάσεις με το τσουβάλι χωρίς να στέλνουν αντικαταστάτες των αποσπασθέντων».

Κων/νος Χονδρός