«Ακτινογραφείται» το κέντρο της άμυνας και ίσως γίνει μεταγραφή αν βρεθεί παίκτης

«Κουβέντα» για κεντρικό αμυντικό 
 Η δημοσιοποίηση της είδησης πως ο Κόρσιενς έχει σχετικά σοβαρό τραυματισμό  στο πέλμα (ράγισμα στο μετατάρσιο) άνοιξε παράλληλα θέμα απόκτησης άλλου  παίκτη στην θέση του. Και δεν ξεκίνησε από φιλάθλους, όπως συχνά συμβαίνει, αλλά από διαρροές προερχόμενες από την Διοίκηση του συλλόγου.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές για να προχωρήσει ο Παναιτωλικός  στην απόκτηση κεντρικού αμυντικού, πρέπει πρώτα να βρεθεί ποδοσφαιριστής που να διαθέτειν τα κατάλληλα εχέγγυα και δεν είναι εύκολο. Πάντως η εξέταση μιας τέτοιας προοπτικής έχει να κάνει με το φόβο ότι μετά και την ανάρρωση δεν θεωρείται σίγουρο πως ο Βέλγος θα είναι σε θέση να προσφέρει όσα μπορεί για την τρέχουσα σαιζόν.
Παράλληλα έχει ληφθεί υπόψιν πως ο Γιώργος Κούσας (φωτο) είχε επίπονες σαιζόν τα προηγούμενα χρόνια, κάποιες με υπερβολικά πολλά ματς, οπότε ίσως δεν ανταπεξέλθει σωματικά στις υποχρεώσεις του φετινού πρωταθλήματος.
Στις προπονήσεις ο Κόρσιενς (όπως  και ο Κωναταντινόπουλος) συνεχίζει να ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα,  ενώ στις δύο προπονήσεις  της Τρίτης ο Λιονέλ Πόντες δεν είχε στην  διάθεσή του τοΜύγα, που βρίσκεται στην Εθνική Ελπίδων και  τον Κυριακίδη,  που έπασχε  από ελαφρά ίωση. Χθες οι παίκτες του Παναιτωλικού είχαν προπόνηση στος 07:00 το απόγευμα.
Στο 60% τα εισιτήρια 
Η ΠΑΕ Παναιτωλικός ανακοίνωσε τις τιμές των εισιτηρίων για τον αγώνα με τον Πανθρακικό και είναι πολύ χαμηλότερες, στο 60% του κόστους, αναλογικά με κείνες  των εισιτηρίων του ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό (φωτο). Πιθανότατα δε, βάσει της πολιτικής της ΠΑΕ, αυτές θα είναι οι τιμές   για όλους τους εντός έδρας αγώνες, πλην αυτών με Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, που θα κινηθούν κοντά στα επίπεδα  των τιμών που ίσχυσαν με τον ΠΑΟ. Η διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα με τον Πανθρακικό που διεξάγεται την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου με ώρα έναρξης 18.15, θα γίνει από τα εκδοτήρια του γηπέδου ως εξής το Σάββατο (ώρες 10.00 -14.00) και την Κυριακή (ώρα  10.00 έως την έναρξη του αγώνα)
 
Οι τιμές των εισιτηρίων στον συγκεκριμένο – όπως τονίζει η ΠΑΕ-  αγώνα έχουν ως εξής (σε παρένθεση οι αντίστοιχες τιμές του ματς με τον Παναθηναϊκό):
Μεγάλη κερκίδα:
Θύρα 1 (τμήματα 1-2-3) και Θύρα 2 (τμήματα 7-8) τιμή 15 (25) ευρώ. Γυναικεία – παιδικά τιμή 10 (15) ευρώ
Μικρή κερκίδα:
Θύρα 3 και Θύρα 5 τιμή 7 (12) ευρώ. Γυναικεία – παιδικά τιμή 5 (8) ευρώ
Θύρα 4Α (άνω διάζωμα) τιμή 10 (15) ευρώ. Γυναικεία – παιδικά τιμή 5 (10) ευρώ
Πέταλο:
Θύρες 6 και 7 τιμή 5 (8) ευρώ
 
Όπως επισημαίνει η ΠΑΕ Παναιτωλικός ο νέος αθλητικός νόμος  προβλέπει το εισιτήριο είναι ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ και ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΟ.
. Για την έκδοσή του απαιτείται η καταγραφή των στοιχείων (Αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή άλλου επίσημου εγγράφου) του αγοραστή και η αναγραφή τους στο εισιτήριο.
. Για την είσοδο στο γήπεδο πέραν του εισιτηρίου απαιτείται η ταυτοποίηση (με Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή άλλο επίσημο έγγραφο) του ονόματος του κατόχου του.
Προσερχόμενοι στα εκδοτήρια οι φίλαθλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι θα απαιτηθεί περισσότερος χρόνος για την καταγραφή των στοιχείων τους και την έκδοση του ηλεκτρονικού ονομαστικού εισιτηρίου.
Πριν τον αγώνα και για την αποφυγή συνωστισμού, είναι απαραίτητη η έγκαιρη προσέλευση των φιλάθλων στις Θύρες εισόδου, για τον προβλεπόμενο έλεγχο και την ταυτοποίηση, που απαιτούν πολύ περισσότερο χρόνο.
Επισημαίνεται ότι πέραν του ηλεκτρονικού και ονομαστικού εισιτηρίου, στο γήπεδο λειτουργεί υποχρεωτικά και σύστημα ηλεκτρονικής εποπτείας με ψηφιακές κάμερες, για την πρόληψη φαινομένων βίας. Ο αθλητικός νόμος προβλέπει πολύ βαριές ποινές για όσους προβαίνουν ή συμμετέχουν σε πράξεις βίας.
  
Περί Κάρτας Φιλάθλου
Στα πλαίσια του αποτελεσματικότερου ελέγχου των Αρχών στις κερκίδες των γηπέδων σε λίγο καιρό ξεκινά η υποχρεωτική έκδοση της Κάρτας Φιλάθλου για όσους θέλουν να παρακολουθούν αγώνες.
Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση  τίθενται σε εφαρμογή οι διατάξεις του νέου αθλητικού νόμου, που μεταξύ άλλων προβλέπουν και την έναρξη της διαδικασίας έκδοσης Εθνικής Κάρτας Φίλαθλου, την οποία θα πρέπει υποχρεωτικά να προμηθευτούν όλοι οι φίλαθλοι, προκειμένου να έχουν δικαίωμα να εισέρχονται στα γήπεδα όπου διεξάγονται αγώνες . Η Εθνική Κάρτα Φιλάθλου δεν θα  φέρει κάποιο διακριτικό οπαδικών προτιμήσεων, έχει ισχύ σε όλα τα γήπεδα της χώρας και διαρκεί για 2 χρόνια, εφόσον στον κάτοχό της δεν έχει επιβληθεί ποινή απαγόρευσης.
Από τον Οκτώβριο αρχίζει η έκδοσή της και από τον Ιανουάριο του 2016 είναι απαραίτητη για να μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει οποιονδήποτε αγώνα σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ ή άλλο άθλημα εντός Ελλάδος, διότι χωρίς αυτή θα είναι αδύνατη η αγορά εισιτηρίου.
Για να εκδοθεί σε οποιονδήποτε η Κάρτα Φιλάθλου πρέπει να προσκομίσει μια φωτογραφία, αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου και αριθμό ΑΜΚΑ. Τα στοιχεία κάθε φιλάθλου (μαζί με διεύθυνση κατοικίας, αριθμό τηλεφώνου)  θα καταγράφονται σε Κεντρική Βάση Δεδομένων, στην οποία  θα  είναι συνδεδεμένα τα συστήματα Ηλεκτρονικού εισιτηρίου όλων των ΠΑΕ. Στην Κεντρική Βάση Δεδομένων έχει άμεση πρόσβαση η αστυνομική αρχή και το υπουργείο Δικαιοσύνης.