Έκλεψαν και δεύτερη προτομή της οικογένειας Παπαστράτου από το Πάρκο Αγρινίου

Έκλεψαν και δεύτερη προτομή της οικογένειας Παπαστράτου από το Πάρκο Αγρίνιου

 

Το πρώτο δεκαπενθήμερο περίπου του Ιουνίου εκλάπη από το Παπαστράτειο Δημοτικό Πάρκο Αγρινίου η προτομή της Χαρίκλειας Παπαστράτου, χθες, έγινε αντιληπτή η κλοπή της προτομής του Ευάγγελου Παπαστράτου.

Το περιστατικό δεν μπορεί να καταγραφεί ως μια απλή κλοπή, αφού η οικογένεια Παπαστράτου έχει συνδέσει το όνομά της με την πόλη και φυσικά με ευεργεσίες προς το κοινό καλό, συνεπώς οι κλοπές αυτές αποτελούν αναμφισβήτητα προσβολή προς την ιστορία και τον τόπο μας, ενώ παράλληλα δείχνει το μέγεθος της έλλειψης σεβασμού κάποιον ασυνειδήτων.

Κατά την πρώτη κλοπή είχε «σηκωθεί» μεγάλο «κύμα» αντιδράσεων, αλλά απ ότι φάνηκε δεν ήταν αρκετό για να πτοήσει τους ασυνείδητους, οι οποίοι συνεχίζουν, απ ότι φαίνεται και κάνουν την ίδια δουλεία απτόητοι.

Πλέον είναι επιτακτική ανάγκη να προστατευτεί η ιστορία της πόλης, προφυλάσσοντας με κάποιον τρόπο τις υπόλοιπες προτομές. Οι κάτοικοι της περιοχής που κατήγγειλαν το περιστατικό στην «Σ» προτείνουν, μέχρι το πάρκο να αποκατασταθεί, να αφαιρεθούν οι υπόλοιπες προτομές, να φυλαχθούν ή να τοποθετηθούν σε κάποια αίθουσα του δήμου και μετά την αποκατάστασή του να επιστρέψουν στο σημείο. Μήπως τελικά η λύση αυτή είναι η μοναδική και απέναντι στην ιστορία της πόλης και στον ιστορικό του μέλλοντος;

Κων/νος Χονδρός