Τα αγροτικά ζητήματα στο τραπέζι από το ΚΚΕ

Τα αγροτικά ζητήματα στο τραπέζι από το ΚΚΕ

Συνέντευξη τύπου παραχωρήθηκε από το ΚΚΕ με σκοπό να ανοίξει η κουβέντα για τα αγροτικά ζητήματα που απασχολούν κυρίως τους Αιτωλ/νάνες ψηφοφόρους.

 

Συνέντευξη τύπου παραχωρήθηκε χθες από την Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ. Ομιλητές ήταν ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου κ Νίκος Μωραΐτης και οι επίσης υποψήφιοι βουλευτές κ. Σπύρος Κοτοπούλης και κ. Δημήτρης Δήμας. Η Συνέντευξη αφορούσε κυρίως τα αγροτικά ζητήματα, που απασχολούν κυρίως τον νομό, τα προβλήματα και τις επιπτώσεις της αντιαγροτικής πολιτικής της Ε.Ε. Επίσης, σκοπός ήταν να ανοίξει η συζήτηση για τις δυνατότητες που υπάρχουν για την ανάπτυξη του τόπου βάζοντας μπροστά εναλλακτικούς τρόπους. «Θεωρούμε για το ποιος φταίει για την σημερινή κατάσταση και το τι λέει το ΚΚΕ, μπορεί να αποτελέσει κριτήριο ψήφου και κυρίως για τους κατοίκους του κατ εξοχήν αγροτικού νομού» δήλωσε ο κ. Δήμας, ο οποίος μίλησε πρώτος.

Το κεντρικό σύνθημα της συγκεκριμένης προεκλογικής περιόδου για το ΚΚΕ είναι: «Τους δοκίμασες όλους, τώρα στήριξε το ΚΚΕ, γιατί υπάρχει λύση και άλλος δρόμος, αυτός την ρήξης και της ανατροπής».

Ο κ. Μωραΐτης είπε μεταξύ άλλων: «Η αντιλαϊκή ευρωπαϊκή πολιτική θα διώξει μαζικά τη φτωχομεσαία αγροτιά, η οποία δεν θα αντέξει τη νέα λαίλαπα της αντιαγροτικής πολιτικής. Αυτό θα γίνει με την Κοινή Αγροτική Πολιτική, όπως είναι η περικοπή των επιδοτήσεων και μια σειρά από άλλα μέτρα, τα οποία στοχεύουν στην συγκέντρωση της γης σε μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις. Τα μέτρα του μνημονίου που θα ψηφιστούν μετά τις εκλογές θα δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα επιπλέον».

Πέραν των ήδη γνωστών μέτρων που αναμένεται να καθηλώσουν περαιτέρω τους αγρότες, αναμένονται και άλλα, όπως η φορολόγηση των αγροτών στο 20% σε πρώτη φάση, η οποία θα εφαρμοστεί από το 2016 και σε επόμενη φάση στο 29%, φορολογία που θα εφαρμοστεί το 2017. Θα υπάρξει τριπλασιασμός στην καταβολή φόρου, που θα αγγίξει αρχικά το 55% και στην συνέχεια το 100%.  Αναμένεται επίσης να υπάρξει φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, όπως είναι γνωστό, και το  σημαντικότερο είναι ότι οι επιδοτήσεις πιθανότατα θα θεωρηθούν καθαρό εισόδημα και θα φορολογούνται στο σύνολό τους.

Ο κ. Μωραΐτης, είπε επίσης αναφερόμενος στα υπόλοιπα κόμματα πως: «Το Αστικό πολιτικό σύστημα βλέποντας ότι μέσα από την αντιλαϊκή αυτή πολιτική χρεοκοπούν κόμματα κάνει και το κατάλληλο λίφτινγκ.  Αυτή την στιγμή δημιουργούνται αναχώματα τα οποία προσπαθούν να ξεγελάσουν ανθρώπους που πίστεψαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Η Λαϊκή Ενότητα έρχεται δηλαδή να δείξει ότι είναι δύναμη που θα αντισταθεί στις πολιτικές αυτές. Όλοι αυτοί που απαρτίζουν την Λαϊκή Ενότητα έχουν παρελθόν, είναι αυτοί που όταν σαρώνονταν τα αποθεματικά των δημόσιων αποθεματικών δεν μιλούσαν. Ο κ. Λφαζάνης επίσης, έβαλε την υπογραφή του στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου όπου στην ρύθμιση των εκατό δόσεων να συμπεριλαμβάνονται και οι οφειλέτες άνω του ενός εκατομμυρίου, δεν ήταν μικροοφειλέτες, ήταν επιχειρηματίες και μεταξύ των χρημάτων αυτών ήταν και χρήματα από λαθρεμπόριο καυσίμων».

Ο κ. Κοτοπούλης, μεταξύ άλλων μίλησε για την εμπιστοσύνη που οικοδομείται μεταξύ των λαϊκών στρωμάτων και του ΚΚΕ, το κάλεσμα που απευθύνει το ΚΚΕ στους ανθρώπους του μόχθου, την κατάσταση στα νοσοκομεία και τους αγρότες γενικότερα και αυτούς της Αιτωλ/νίας. «Διαθέτουμε πρόταση για τον αγροτικό τομέα, μέσα την οποίας αξιοποιούνται οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας» δήλωσε ο κ. Δήμας κλείνοντας στην συνέντευξη τύπου

Κων/νος Χονδρός