Παρουσίασαν το ψηφοδέλτιό τους με Συνέντευξη Τύπου

Ανεξάρτητοι Έλληνες»:

Παρουσίασαν το ψηφοδέλτιό τους με Συνέντευξη Τύπου

Π.Ζγουρίδης: «ΟΙ ΑΝ.ΕΛ θα μπουν στην βουλή με υψηλό ποσοστό. Όσοι λένε το αντίθετο θα διαψευστούν. Διαδίδεται από διαπλεκόμενους».

 

 

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε χθες νωρίς το μεσημέρι ο πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής και Υφυπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Ζγουρίδης σε κεντρικό ξενοδοχείο του Αγρινίου, για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» στο νομό. Ο Επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Αιτωλ/νία είναι ο κ. Θύμιος Δρόσος.

Ο κ. Ζγουρίδης χαρακτηρίζοντας τους ΑΝ.ΕΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ ως αντισυστημικά κόμματα και μιλώντας για την συνεργασία τους, είπε ότι συντάχθηκαν μαζί με σκοπό να διαπραγματευτούν σκληρά, παρά το γεγονός ότι οι ΑΝ.ΕΛ και προσωπικά ο κ. Καμμένος δεν συμμετείχε στην διαπραγμάτευση, ώστε να επιφέρουν την κάθαρση. «Οι θιασώτες της δραχμής έριξαν την κυβέρνηση» δήλωσε ο κ. Ζγουρίδης, ο οποίος συμπλήρωσε σχετικά με την διαπραγμάτευση πως το δημοψήφισμα έγινε σε κομβικό σημείο, αφού ως από μηχανής θεός ξεσκέπασε τις πραγματικές προθέσεις του Σόιμπλε, που δεν ήταν άλλες από το grexit και ανθρωπιστική βοήθεια προς την Ελλάδα.

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες» ψήφισαν την συμφωνία, σύμφωνα με τον κ. Ζγουρίδη, γιατί έβλεπαν ότι η χώρα θα μετατρέπονταν σε στρατόπεδο προσφύγων και από την πρώτη στιγμή θα αντιμετώπιζε δημογραφικό πρόβλημα. Η συμφωνία, όπως είπε ο κ. Ζγουρίδης στην συνέντευξη τύπου, έχει τρία άυλα ωφέλει και δύο υλικά. Συγκεκριμένα, το πρώτο άυλο είναι ότι πλέων οι εταίροι δεν μας έχουν δεδομένους, το δεύτερο είναι ότι στην Ελλάδα έγινε αντιληπτό πως φτάσαμε στο σημείο που είμαστε σήμερα εξαιτίας της διαφθοράς, της διαπλοκής και του ρουσφετιού και το τρίτο άυλο όφελος που τόνισε ο κ. Ζγουρίδης είναι ότι χωρίς παραγωγή δεν ξοφλάς τα δάνειά σου. Συνεπώς, πρέπει να ξεκινήσει άμεσα η παραγωγή στην Ελλάδα, ώστε να δημιουργηθεί πλούτος. Τα υλικά ωφέλει, όπως τα παρουσίασε ο κ. Ζγουρίδηςε είναι η αναχρηματοδότηση ως το 2018 όσων υπογράφτηκαν και ότι μπήκε προς διαπραγμάτευση το χρέος.

Ταυτόχρονα, μιλώντας ο πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής και Υφυπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, εξήγησε γιατί οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» διεκδικούν την ψήφο των Ελλήνων και των Αιτωλ/νάνων πολιτών. Ο πρώτος λόγος που παρουσίασε ο κ. Ζγουρίδης είναι ότι το κόμμα του κ. Καμμένου είναι δύναμη σταθερότητας και αναγκαίο καλό, ο δεύτερος λόγος είναι ότι αποδείχθηκε ότι ο κ. Καμμένος είναι καθαρός, διαφορετικά η διαπλοκή θα τον είχε ξετινάξει, όπως χαρακτηριστικά είπε και πως θέλει, τόσο ο ίδιος όσο και όλα τα στελέχη των ΑΝ.ΕΛ να χτυπήσουν την διαφθορά. Ο τρίτος λόγος που οι ΑΝ.ΕΛ ζητάνε την ψήφο από κάθε έλληνα και αιτωλ/νάνα πολίτη είναι ότι έχουν σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, το οποίο εν τάχη λέει ότι πρέπει να τυποποιηθούν τα αγροτικά προϊόντα της ελληνικής γης, αφού η χώρα μας με την γη της και την ομορφιά της μπορεί εύκολα να ζήσει. «Θέλουμε αξιοκρατία και να πάψει η γραφειοκρατία να δημιουργεί πρόβλημα, ενώ πρέπει τους ελάχιστους πόρους που διαθέτει η Ελλάδα να τους αξιοποιήσουμε στο έπακρο» δήλωσε, ενώ επεσήμανε πως τα χρήματα από το ΕΣΠΑ και άλλα αντίστοιχα προγράμματα αγγίζουν τα τριανταπέντε δις. «ΟΙ ΑΝ.ΕΛ θα μπουν στην βουλή με υψηλό ποσοστό. Όσοι λένε το αντίθετο θα διαψευστούν. Διαδίδεται από διαπλεκόμενους».  Απαντώντας σε ερωτήσεις των Μ.Μ.Ε ο κ. Ζγουρίδης είπε: «Το τοπίο προεκλογικά και μετεκλογικά είναι θολό. Δεν αποκλείω ένα μεγάλο συνασπισμό των ΑΝ.ΕΛ με κόμματα που θα απαλλαγούν από τα βαρίδια τους. Αν συμβεί αυτό είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες».

Κων/νος Χονδρός