Το 41ο Φεστιβάλ ΚΝΕ «Οδηγητή»

Σε εξέλιξη είναι το 41ο Φεστιβάλ ΚΝΕ «Οδηγητή» στο προαύλιο του Παπαστρατείου Γυμνασίου Αγρινίου, στην περιοχή του πάρκου. Φέτος, λόγω των πολιτικών εξελίξεων το φεστιβάλ είναι προγραμματισμένο να διαρκέσει μόνο μία μέρα. Για τον λόγο αυτό η προσέλευση του κόσμου, μελών και φίλων του κόμματος, άρχισε από πολύ νωρίς το απόγευμα, ενώ το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του φεστιβάλ είναι πλουσιότερο. Περιέχει συγκεκριμένα μαθητικά συγκροτήματα διαφόρων ειδών μουσικής, μουσικοθεατρικό αφιέρωμα και λαϊκό γλέντι με τον γνωστό Βαγγέλη Κορακάκη.

Το κεντρικό σύνθημα του 41ου φεστιβάλ είναι: «την ορμή μας την έχουμε απ τους αιώνες… Θα βγούμε νικητές και ας είναι οι θυσίες μας βαριές…». Στην δυναμική που δίνει το σύνθημα αυτό είναι και η ομιλία του μέλους της Τ.Ε Αιτωλ/νίας του ΚΚΕ κ. Δημήτρη Δήμα, ο οποίος σχολίασε και τις πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ωρών.

«Αυτοί ευθύνονται για την κατάντια της χώρας, για τη φτώχεια, την ανεργία που θερίζει τη νεολαία. Τέτοια ήταν και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που απέδειξε πολύ γρήγορα ότι όταν αποδέχεσαι σαν «ιερό και όσιο» τον καπιταλιστικό δρόμο και τις δεσμεύσεις της ΕΕ, τότε θα οδηγηθείς στην ίδια αντιλαϊκή πολιτική με τους προηγούμενους, να υπογράφεις μνημόνια. Η πλειοψηφία της νεολαίας, ζει στο πετσί της τη σύγχρονη βαρβαρότητα, έχει κάθε συμφέρον να απαντήσει στις επιδιώξεις των κάθε είδους εκμεταλλευτών του λαού, να εμπιστευθεί, να στηρίξει το ΚΚΕ, τη δύναμη του αγώνα, της ελπίδας και της ανατροπής, να δυναμώσει το ΚΚΕ γιατί τολμά και αποκαλύπτει το μεγάλο ένοχο για όσα ζει σήμερα η νεολαία, την καπιταλιστική εξουσία και ιδιοκτησία, τα κόμματα που υπερασπίζονται το εκμεταλλευτικό σύστημα, να δυναμώσει το ΚΚΕ για να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση στην ΕΕ και τις κυβερνήσεις που υπηρετούν το σάπιο σύστημα. Το ΚΚΕ είναι το πιο γερό στήριγμα στον αγώνα ενάντια στην ανεργία, στην αμορφωσιά, στην υποβαθμισμένη ζωή, στη φτώχεια, ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Να δυναμώσει το ΚΚΕ γιατί πρωτοστατεί, οργανώνει το λαϊκό αγώνα, έχει σχέδιο, οργάνωση και πρόγραμμα ανατροπής του εκμεταλλευτικού συστήματος. Σταθερά υπερασπίζεται το δίκιο των καταπιεσμένων, μάχεται ακούραστα και αταλάντευτα με στόχο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού και των παιδιών του. Γιατί παλεύει για τη μόνη ρεαλιστική φιλολαϊκή λύση: Μία νέα κοινωνία σε μια νέα Ελλάδα της λαϊκής εξουσίας». είπε μεταξύ πολλών άλλων ο κ. Δήμας.

Περισσότερα στην έντυπη έκδοση της «Σ» την Τρίτη 8/9/15

Κων/νος Χονδρός