Ο Δημήτρης Καζάκης στο Αγρίνιο

Στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου μίλησε λίγη ώρα πριν ο επικεφαλής του ΕΠΑΜ κ.Δημήτρης Καζάκης. Ο κ. Καζάκης έκανε μια εφ όλης της ύλης συζήτηση, ενώ μετά την ομιλία του συνομίλησε και με παρευρισκόμενους πολίτες, απαντώντας στα ερωτήματά τους.

«Η πρότασή μας η ίδια με αυτή που είχαμε και στην αρχή της κρίσης, θα πρέπει η χώρα να φύγει από το ευρώ και δεν είναι θέμα ιδεολογίας, αλλά άμεσα πρακτικό. Αν δεν έχουμε την δυνατότητα χρηματοδότησης της οικονομίας μας από μόνοι μας, χωρίς να φορτωνόμαστε επιπλέον κόστος, δεν υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει περίοδος ανάκαμψης. Η χώρα για να φύγει από το αδιέξοδο χρειάζεται πρώτον να βρουν όλοι δουλειά άμεσα και δεύτερον να υπάρξει πραγματικό εισόδημα στα λαϊκά στρώματα, κάτι που μέσα στο ευρώ δεν μπορεί να γίνει, ακόμη και αν μας διαγράψουν τοπ χρέος, που δεν είναι δυνατόν να γίνει. Όλες οι χώρες της ευρωζώνης, ανεξαρτήτως τι λένε τα επιτελεία τους, πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο συμπεριλαμβανομένης και της Γερμανίας και ο λόγος είναι αυτός που προανέφερα. Εμείς λοιπόν που είμαστε στην χειρότερη κατάσταση πρέπει το ταχύτερο δυνατόν να πράξουμε τα δυο αυτά πράγματα και να βγούμε από το ευρώ» δήλωσε ο κ. Καζάκης, συμπληρώνοντας:

«Το ΕΠΑΜ σε ολόκληρη την χώρα θα κατέβει στις εκλογές μόνο του. Δεν είμαστε κόμμα με την παραδοσιακή έννοια, αλλά είμαστε μέτωπο που συσπειρώνουμε δυνάμεις από διάφορους πολιτικούς χώρους, ανεξαρτήτως την πολιτική καταγωγή των ψηφοφόρων, γιατί για μας το βασικό είναι το καθήκον στην πατρίδα και αυτό δεν γνωρίζει ούτε δεξιούς ούτε αριστερούς, αλλά πατριώτες, δημοκράτες, που θέλουν να παλέψουν για να σωθεί η χώρα.Αυτοί είναι που εντάσσονται στο ΕΠΑΜ».

Εκτός αυτών, ο κ. Καζάκης παρουσίασε και την πολιτική θέση του ΕΠΑΜ υπενθυμίζοντας τις προτάσεις που είχε κάνει σαν μέτωπο-κόμμα. Η πρώτη είναι να διαγραφεί ολοκληρωτικά το χρέος, η δεύτερη πρόταση είναι να βγει η χώρα από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, η επόμενη πρόταση, σύμφωνα με τον κ. Καζάκη, είναι η κατάργηση όλων των μνημονίων, των δεσμεύσεων, των δανειακών συμβάσεων και γενικότερα η κατάργηση των περίπου πεντακοσίων είκοσι περίπου νόμων που έχουν προκύψει από το πρώτο μνημόνιο μέχρι και σήμερα. Ο κ. Καζάκης, ακόμη, προτείνει να λογοδοτήσουν στην ποινική δικαιοσύνη όλοι όσοι ευθύνονται για την σημερινή κατάσταση της Ελλάδας και να δικαστούν για σφετερισμό της εξουσίας και εσχάτη προδοσία, σύμφωνα με τον νόμο 134 του ποινικού κώδικα, καθώς επίσης προτείνει και την δημιουργία νέου συντάγματος, στο οποίο ο πολίτης να έχει κατοχυρωμένα δικαιώματα, χωρίς η οποιαδήποτε εξουσία να τα καταπατά ή να τα παραγκωνίζει.

Κων/νος Χονδρός

Δημήτρης Καζάκης