ΣΥΡΙΖΑ: Κεκλεισμένων των θυρών αποφασίζουν για τα ψηφοδέλτια

Κεκλεισμένων των θυρών αποφασίζει σήμερα η κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ τα ονόματα που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Όπως συμφωνήθηκε στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του κόμματος, η Επιτροπή Ψηφοδελτίων θα εισηγηθεί σήμερα τις προτάσεις στην Κ.Ε, η οποία θα λάβει και τις τελικές αποφάσεις.

«Παρατράγουδα» πάντως δεν αναμένονται, όπερ σημαίνει ότι ιδιαίτερες «αποκλίσεις» μεταξύ των προτάσεων  της αρμόδιας επιτροπής ψηφοδελτίων και του κομματικού Οργάνου της Κουμουνδούρου, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, δε φαίνεται πως θα εντοπιστούν.

Στο μεταξύ, μάλλον σε φαρσοκωμωδία εξελίχθηκε το θέμα της υποψηφιότητας του Αλέξη Μητρόπουλου, ο οποίος όλο το προηγούμενο διάστημα φερόταν να είναι «κομμένος» από τις λίστες, ο ίδιος διαμήνυε ότι έχει λάβει την έγκριση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ενώ υπήρχαν και σενάρια που τον έφεραν να έχει κλείσει ήδη τη συνεργασία του με τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Ο κ. Λαφαζάνης πάντως… δεν είχε ιδέα.  Τελικώς, χθες το βράδυ, η αρμόδια Επιτροπή αποκάλυψε την εισήγησή της προς την Κ.Ε:

«Η Επιτροπή συγκρότησης των ψηφοδελτίων των εκλογών της 20ης Σεπτέμβρη μετά από 2 συνεδριάσεις, αποφάσισε να εισηγηθεί στην Κ.Ε. μην συμπεριληφθεί σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Αττικής ο σ. Αλέξης Μητρόπουλος. Μέχρι την πλήρη εκκαθάριση όσων θεμάτων βρίσκονται σε εκκρεμότητα και τον αφορούν, η εισήγηση προς την Κ.Ε. περιλαμβάνει την δυνατότητα να τοποθετηθεί στην τελευταία θέση εφόσον και ο ίδιος το επιθυμεί».

Οι πρώτες αντιδράσεις του ίδιου ήταν προς την κατεύθυνση να απορρίψει την πρόταση , λίγες ώρες μετά όμως αναθεώρησε και ανακοίνωσε τελικώς το αίσιο τέλος του θέματος: Θα τεθεί στην τελευταία θέση του Ψηφοδελτίου Αττικής.

Ως «σίγουροι» στην Α’ Αθήνας θεωρούνται ο Α. Τσίπρας, προκειμένου να «ρεφάρει» επικοινωνιακά την πρωτιά της Ζωής Κωνσταντοπούλου , η οποία πλέον κατεβαίνει με τη «Λαική Ενότητα».

Στο ίδιο ψηφοδέλτιο αναμένεται να συμπεριληφθούν και οι: Γ. Σακελλαρίδης, Ν. Βούτσης και Χ. Βερναρδάκης.

Στην Β’ Αθηνών, το «κενό» του πρώτου σε σταυρούς Γ. Βαρουφάκη θα κληθεί να «καλύψει» ο Γιάννης Δραγασάκης. Βέβαιη θεωρείται η τοποθέτηση του τέως υπουργού Επικρατείας Ν. Παππά ενώ ακούγεται πως στο ίδιο ψηφοδέλτιο θα τοποθετηθεί και ο Ευ. Τσακαλώτος.

Στην Περιφέρεια Αττικής, υπάρχει μεγαλύτερη «ασάφεια» καθώς καραδοκούν «καραμπόλες». Προς ώρας ακούγονται για τις εκλόγιμες θέσεις, τα ονόματα του Χ. Σπίρτζη, Π. Σκουρλέτη, Αρ. Μπαλτά.

Πονοκέφαλος το «Επικρατείας»

Δύσκολο γρίφο προς επίλυση αποτελεί για την Κουμουνδούρου η συγκρότηση του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Η ανανέωση του ψηφοδελτίου είναι μάλλον «επικίνδυνη αποστολή» για τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ απουσιάζουν παράλληλα και στελέχη που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως «πόλοι έλξης» μετριοπαθέστερου κοινού. Στην Κουμουνδούρου, το εν λόγω ψηφοδέλτιο βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» όλων των άμεσων εμπλεκόμενων και αναζητούνται πρόσωπα με κύρος αλλά και συμβολισμό διεύρυνσης. Στο εν λόγω ψηφοδέλτιο αναμένεται να τοποθετηθεί και ο τ. υπουργός Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρης.

capital.gr