Άκυρη από το ΣτΕ η εκλογή της Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Πατρών

Παραιτήθηκε η Πρύτανης που συνέδεσε το όνομά της με τις διαδικασίες μεταφοράς των Σχολών του Αγρινίου στην Πάτρα

Άκυρη από το ΣτΕ

η εκλογή της Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Πατρών

 

Η Πρύτανης που μεθόδευσε την μεταφορά των Πανεπιστημιακών Σχολών του Αγρινίου στην Πάτρα κα Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, χθες ανακοίνωσε την παραίτησή της από την θέση της Πρυτάνεως, αφού το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) έκανε δεκτή την προσφυγή του έτερου πανεπιστημιακού και διεκδικητή της θέσεως του Πρύτανη στις εκλογές που διεξήχθησαν τον Ιούνιο του 2014 κ. Βασίλειου Αναστασόπουλου.

Προσωρινά και μετά την εξέλιξη αυτή, καθήκοντα πρυτάνεως αναλαμβάνει  ο κ. Νίκος Καραμάνος, ενώ παράλληλα δρομολογούνται τάχιστα οι εκλογικές διαδικασίες στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Η κα. Κυριαζοπούλου, που διεκδίκησε σθεναρά την μεταφορά των σχολών του Αγρινίου στην Πάτρα, βρισκόμενη ωστόσο απέναντι στην τοπική κοινωνία του Αγρινίου και των Πατρών, αλλά και σε πολιτικά στελέχη, τόσο της Αιτωλ/νίας και της Αχαΐας, όσο και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, εξέδωσε την εξής ανακοίνωση χθες το απόγευμα, μέσα από την οποία έκανε γνωστή και την παραίτησή της.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Αγαπητά μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας

σας ενημερώνω ότι, δημοσιεύτηκε η με αριθμό 3238/3.9.2015 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), σχετικά με την αίτηση του κ. Βασιλείου Αναστασόπουλου, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών περί ακυρώσεως αποφάσεων του Συμβουλίου Ιδρύματος του Πανεπιστημίου Πατρών για την κατάληψη της θέσης του Πρύτανη, η οποία έγινε δεκτή από το ΣτΕ και αναμένεται το επίσημο υπογεγραμμένο έγγραφο.

Η Πρυτανεία σέβεται απόλυτα το δικαίωμα των συναδέλφων μας να προσβάλουν τις αποφάσεις θεσμικών οργάνων, καθώς και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας. Επομένως οδηγούμεθα σε νέες εκλογές για ανάδειξη Πρύτανι/η.

Βάσει της κείμενης νομοθεσίας, από σήμερα μέχρι τις εκλογές, καθήκοντα Πρυτάνεως εκτελεί ο Καθηγητής κ. Ν. Καραμάνος. Σας διαβεβαιώνω ότι, η Πρυτανεία συνεχίζει με τους ίδιους ρυθμούς το έργο της μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών.

Το Πανεπιστήμιο οφείλει σύντομα να επανέλθει σε κανονικότητα ώστε να ξεπεραστούν τάχιστα προβλήματα που αφορούν σε χρηματοδότηση του Πανεπιστημίου και εκλογές μονομελών και συλλογικών οργάνων.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την άψογη συνεργασία που είχαμε το χρόνο που πέρασε, και πιστεύω ότι οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν με τρόπο αντάξιο του κύρους του Πανεπιστημίου Πατρών.

Οι διαδικασίες υλοποίησης της ανωτέρω απόφασης, θα διενεργηθούν με βάση τα οριζόμενα στην εν λόγω απόφαση και στις σχετικές διατάξεις».

 

Κων/νος Χονδρός