Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα: «Αναπτυξιακά προβλήματα προσχολικής ηλικίας και η αντιμετώπισή τους»

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα: «Αναπτυξιακά προβλήματα προσχολικής ηλικίας και η αντιμετώπισή τους στο σχολικό πλαίσιο» Το Πνευματικό Κοινωνικό Αθλητικό Κέντρο και η Επιτροπή Παιδείας του…

mathima

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα: «Αναπτυξιακά προβλήματα προσχολικής ηλικίας και η αντιμετώπισή τους στο σχολικό πλαίσιο»

Το Πνευματικό Κοινωνικό Αθλητικό Κέντρο και η Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, σε συνεργασία με το Κέντρο Ημέρας για Παιδιά με Αναπτυξιακές Διαταραχές της Εταιρείας Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου Αιτωλ/νίας – ΕΨΥΠΕΑ, διοργανώνουν το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015 στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου (από 9.00 π.μ. έως 13.00 μ.μ.), εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα : «Αναπτυξιακά προβλήματα προσχολικής ηλικίας και η αντιμετώπισή τους στο σχολικό πλαίσιο».

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς προσχολικής ηλικίας που εργάζονται στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου καθώς και στους νηπιαγωγούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Στόχος του είναι η ενημέρωση των εκπαιδευτικών σε θέματα που αφορούν την αντιμετώπιση στο σχολικό πλαίσιο αναπτυξιακών προβλημάτων όπως οι Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ), Διαταραχές λόγου και ομιλίας και Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής – Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ).

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ομιλίες από μέλη της Διεπιστημονικής Ομάδας της ΕΨΥΠΕΑ και διευρυμένη συζήτηση σε ειδικά ζητήματα που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς. Για την συμμετοχή στις εργασίες του σεμιναρίου δεν απαιτείται οικονομική συνδρομή, ενώ θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής είναι η 19η Σεπτεμβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ν’ απευθύνονται στα τηλ. 26310-22129 (κυρία Ντάνου Τιμόκλεια) και 26310-55661 (κ. Τουλιάτος Γεράσιμος).