Είναι πολλά τα λεφτά για να τα χαρίσουμε σε 6 εργολάβους

Είναι πολλά τα λεφτά και τα νούμερα αντιστρόφως ανάλογα με τον αριθμό (6) αυτών που περιμένουν το κλείσιμο της περίφημης «αριστερής παρένθεσης», ώστε να επιστρέψει το χαμόγελο στα χείλη τους.

Για την απομάκρυνση από τη λογική «των έργων βιτρίνας» δεσμεύθηκε από τα Χανιά ο Αλέξης Τσίπρας, συνομιλώντας με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, περιγράφοντας ταυτόχρονα τη λογική της επόAμενης ημέρας με προτεραιότητα «τα πολλά μικρά και μεσαία έργα που θα αντιμετωπίζουν προβλήματα και θα δίνουν ανάσες». Πίσω από την αντίληψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται η συνολική διαχείριση από την κυβέρνηση που θα προκύψει στις 20 Σεπτεμβρίου του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 καθώς και του βασικού μέρους των 35 δισ. του προγράμματος Γιούνκερ. Είναι πολλά τα λεφτά Αλέξη, Βαγγέλη, Σταύρο, Παναγιώτη, Φώφη. Είναι πάρα πολλά τα λεφτά σύντροφε και αξίζει τον κόπο να αναλογιστεί κανείς το ποιός θα τα διαχειριστεί από την επομένη κιόλας των εκλογών.

Πριν λίγες ημέρες, ο Β. Μεϊμαράκης, περιγράφοντας την επόμενη ημέρα της υποτιθέμενης επιστροφής της Ν.Δ. στην εξουσία υποσχέθηκε να επαναφέρει στις 21 Σεπτεμβρίου το χαμόγελο στα χείλη των Ελλήνων, χωρίς, όμως, να διευκρινίζει την ταυτότητα των υπό αναμονή «χαμογελαστών». Λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Χρ. Σπίρτζης, αποκαλύπτοντας πως το 80% των «μεγάλων έργων» της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ είχαν αναδόχους μόνο έξι εταιρείες, μπορεί κανείς εύκολα να αντιληφθεί ποιοί είναι αυτοί που πρώτοι και καλύτεροι περιμένουν να σκάσει το χειλάκι τους από ευτυχία την επομένη των εκλογών με ένα ΕΣΠΑ και ένα πρόγραμμα Γιούνκερ να περιμένουν στο στρωμένο με γαλάζιο τραπεζομάντιλο τραπέζι του Μαξίμου.

Είναι πολλά τα λεφτά και τα νούμερα αντιστρόφως ανάλογα με τον αριθμό (6) αυτών που περιμένουν το κλείσιμο της περίφημης «αριστερής παρένθεσης», ώστε να επιστρέψει το χαμόγελο στα χείλη τους. Είναι πολλά τα λεφτά για ακόμη ένα «μακέτο» όπως η «Υποθαλάσσια Θεσσαλονίκης» και το μετρό της συμπρωτεύουσας που μας στοίχισαν χρυσάφι. Είναι πολλά τα λεφτά για να τα ξανακάνουμε δώρο σε κατασκευαστές σταθμών διοδίων. Είναι πολλά τα λεφτά για να επιστρέψουμε τη διαχείρισή τους στους παλιούς καλούς γνώριμους εργολάβους μας, με τις ευλογίες των πολιτικών τους ευεργετών.

Για την κατεύθυνση πόρων στους Δήμους και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας πως η ροή αυτών των χρημάτων θα τελεί υπό την κρίση και τον έλεγχο των πολιτών, σηματοδοτώντας μια νέα λογική διαχείρισης των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Από λίγα και σε πολλούς είναι η λογική του ΣΥΡΙΖΑ, που επιχειρεί να βάλει, και με τον τρόπο αυτό, ένα οριστικό τέλος στα φαραωνικού τύπου έργα της διαπλοκής. Μια πρώτη αρχή γίνεται ήδη από την υπηρεσιακή κυβέρνηση και την εκκίνηση των προγραμμάτων, αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών, του νέου ΕΣΠΑ 2014 – 2020 με τις πρώτες τρεις προδημοσιεύσεις προγραμμάτων για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Είναι μια καλή αρχή για μικρομεσαίους, αυτοαπασχολούμενους επιχειρηματίες και πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ας μην πάει χαμένη.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ