Ιδρυτική Συνέλευση της «Λαϊκής Ενότητας» στο Αγρίνιο

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα σε γνωστό ξενοδοχείο του Αγρινίου η Ιδρυτική Συνέλευση του μετώπου-κόμματος του κ. Λαφαζάνη, της «Λαϊκής Ενότητας». Στελέχη του μετώπου από ολόκληρη της Αιτωλ/νία παρέστησαν στην ομιλία του κ. Βασίλη Πριμικήρη, ο οποίος παρουσίασε τις θέσεις και το πλάνο της «Λαϊκής Ενότητας», δίνοντας το στίγμα του μετώπου, αποτυπώνοντας παράλληλα και τους λόγους αποχώρησης των στελεχών της ΛΑ.Ε από τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ωστόσο ότι οι άνθρωποι της αριστεράς δεν πρέπει να σηκώσουν τοίχος μεταξύ τους.

«Έχουμε δώσει τιτάνιους αγώνες για την ενότητα της αριστεράς, δεν ρίξαμε εμείς την κυβέρνηση, αλλά από μόνη της παραιτήθηκε» είπε ο κ. Πριμηκήρης,  συμπληρώνοντας λίγο αργότερα: «Γίνονται εκλογές τώρα γιατί τους επόμενους μήνες θα έρθει φορολαίλαπα και μέτρα που θα φέρουν τα πάνω κάτω ακόμη και στην ύπαρξή μας ως εργαζόμενοι. Πρέπει να κοπεί το μεγαλύτερο μέρος του χρέους και να δοθούν ρήτρες ανάπτυξης. Οι σύντροφοι της ΛΑ.Ε με πρώτο τον Παναγιώτη Λαφαζάνη έλεγαν ότι έχουν άλλο στόχο οι κυβερνητικοί».

Στόχος των ξένων, όπως είπε στην ομιλία του ο κ. Πριμικήρης, ήταν να χτυπηθεί το κόστος εργασίας και η Ευρώπη να γίνει ανταγωνιστική απέναντι στην Κίνα με μισθούς εξαθλίωσης, να αλλάξουν οι εργασιακές σχέσεις, να μας κλέψουν την τελευταία βιομηχανία μας, τον τουρισμό, όπως χαρακτηριστικά είπε, κάτι που θα πετυχαίνονται με το ξεπούλημα των αεροδρομίων. «Όποιος έχει στην κυριότητα του τα αεροδρόμια ελέγχει και το υπέδαφος της Ελλάδας» είπε συγκεκριμένα. Επόμενος στόχος των ξένων, σύμφωνα με τον κ. Πριμικήρα είναι να καταστρέψουν το ασφαλιστικό και να διαλύσουν το κοινωνικό κράτος. «Θέλουν να ξεπουλήσουν την Ελλάδα μέσα από τα τρία μνημόνια, δεν πρέπει να τους περάσει, πρέπει να αντισταθούμε. Η Μέρκελ, ήθελε την μετάλλαξη της αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ, με μας δεν τα κατάφερε».

Η πρόταση της «Λαϊκής Ενότητας» που εκφράστηκε δια στόματος του ομιλητή στην ιδρυτική συνέλευση της «Λαϊκής Ενότητας» της Αιτωλ/νίας χθες περιέχει στάση πληρωμών, καμία υποταγή στην γερμανοκρατούμενη Ευρώπη, εθνικοποίηση των τραπεζών και όπως δήλωσε ο ομιλητής σχετικά με το νόμισμα: «Το νόμισμα είναι εργαλείο, δεν είπαμε ποτέ δραχμή και ξερό ψωμί, αλλά με το ευρώ υπήρξαν επτά χιλιάδες αυτοκτονίες και χιλιάδες νέοι μετανάστες, ενώ και οι υπόλοιποι αριθμοί, της ανεργίας κλπ είναι τεράστιοι. Εντός της ευρωζώνης δεν υπάρχει καμία απάντηση στο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας».

Πριν την ομιλία του κ. Πριμικήρη άνοιξε την ιδρυτική συνέλευση ο κ. Θανάσης Γαλατάς, πρώην γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εκτός από μια αριθμητική παρουσίαση που έκανε των παραιτηθέντων μελλών του ΣΥΡΙΖΑ και την ένταξή τους στην ΛΑ.Ε δήλωσε: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ προσπαθεί να μας χρεώσει την διάσπαση, την οποία προκάλεσε η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με τις πολιτικές της. Δεν μπορούμε να υπηρετούμε μνημονιακές πολιτικές και να βλέπουμε την χώρα μας να μετατρέπεται σε κράτος αποικία. Θέλουμε η ΛΑ.Ε να καταστεί μέτωπο λαϊκής βάσης. Θα δώσουμε κάθε ικμάδα ώστε να φτάσουμε το εναλλακτικό μας πρόγραμμα σε κάθε γωνιά της χώρας».

Από την συνέλευση έγινε γνωστό ότι τα γραφεία του μετώπου-κόμματος θα λειτουργούν στην Ι.Σταίκου 2 στην Πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο.

Κων/νος Χονδρός