69 παιδιά δωρεάν σε φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών

«Το 23% στον ΦΠΑ δεν μπορούμε να το απορροφήσουμε, είναι θέμα επιβίωσης»

69 παιδιά δωρεάν σε φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών

Μέσω Πρόνοιας, φέτος, 59 παιδιά από το Αγρίνιο και 10 από τη Ναύπακτο θα ξεκινήσουν διδασκαλία σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών Palso.

 

 

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε χθες το Δ.Σ του συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Γλωσσών Αιτωλ/νίας. Ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Νίκος Γάκης παρουσίασε τα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο, τι ακριβώς πρέπει να ξέρουν οι γονείς πριν επιλέξουν το φροντιστήριο των παιδιών τους, ποιές είναι οι σωστές μέθοδοι εκμάθησης ξένων γλωσσών, ποια είναι η σωστή ηλικία που το παιδί πρέπει να αρχίσει να μαθαίνει μια ξένη γλώσσα, τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς για να μην πληρώσουν περισσότερα χρήματα απ όσο πρέπει, εξασφαλίζοντας παράλληλα την ποιοτική εκμάθηση. Τέλος, ποιος είναι ο ρόλος της ξένης γλώσσας στην κοινωνικοποίηση του παιδιού.

Από φέτος, σύμφωνα με τον κ. Γάκη, ο σύλλογος σε συνεργασία με την πρόνοια θα δώσει τη δυνατότητα σε 59 παιδιά άπορων οικογενειών από το Αγρίνιο και 10 από την Ναύπακτο να ξεκινήσουν δωρεάν την εκμάθηση ξένης γλώσσας σε κέντρα ξένων γλωσσών του συλλόγου Palso.

Σχετικά με το φλέγον για τον κλάδο και τους γονείς θέμα, αυτό του ΦΠΑ, ο κ. Γάκης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Μιλάμε για ιστορίες καθημερινής τρέλας, θεωρούμε ότι παίζεται προεκλογικό παιχνίδι στις πλάτες των γονιών. Την μια μέρα ενημερωνόμαστε ότι ο ΦΠΑ αναστέλλεται για δύο μήνες και την άλλη ότι ισχύει κανονικά. Τι θα γίνει αν μετά την αναστολή επανέλθει; Θα κληθεί και πάλι ο γονιός να πληρώσει 23% επιπλέον στα δίδακτρά του παιδιού του, γιατί δυστυχώς τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, μετά την αύξηση της φορολογίας και τον διπλασιασμό της προκαταβολής φόρου δεν μπορούν να απορροφήσουν ένα τόσο μεγάλο ποσοστό, είναι θέμα επιβίωσης».

Κων/νος Χονδρός