Πόντες: «Πολλή καλή διαχείριση»

Απόλυτα ικανοποιημένος από τους παίκτες του Παναιτωλικού και το πώς χειρίστηκαν το προβάδισμά τους κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, εμφανίστηκε ο Λιονέλ Πόντες στη συνέντευξη Τύπου.…

pontes-panaitolikos

Απόλυτα ικανοποιημένος από τους παίκτες του Παναιτωλικού και το πώς χειρίστηκαν το προβάδισμά τους κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, εμφανίστηκε ο Λιονέλ Πόντες στη συνέντευξη Τύπου. «Είμαι ικανοποιημένος από τους ποδοσφαιριστές» σχολίασε ο Στάικος Βεργέτης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Πόντες

"Θα πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την δύσκολη νίκη, απέναντι σε ένα δυνατό αντίπαλο. Ξεκινήσαμε καλά το ματς. Η αντίπαλη ομάδα, ανέβηκε ψηλά. Δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία μας. Είχαμε και λίγο την τύχη. Προσπαθήσαμε να ισορροπήσουμε το ματς, δημιουργήσαμε μια καλή οργανωμένη ευκαιρία και βγάλαμε το πρώτο γκολ.

Η αλήθεια είναι ότι το πρώτο γκολ μας απελευθέρωσε. Περάσαμε το υπόλοιπο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Στο ημίχρονο μιλήσαμε στους παίκτες. Είπαμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε αμυντικά, γιατί ξέραμε ότι ο Αστέρας λειτουργεί με μεγάλες μπαλιές.

Η αλήθεια είναι ότι ο Αστέρας έβαλε και άλλους παίκτες στην περιοχή και ήταν λογικό να δημιουργηθούν και άλλες επικίνδυνες καταστάσεις. Εμείς προσπαθήσαμε με αντεπιθέσεις, να βγάλουμε ένα 2ο γκολ και το σημειώσαμε στα τελευταία λεπτά των καθυστερήσεων, ενώ μπορούσαμε να το είχαμε σημειώσει και νωρίτερα. Θεωρώ ότι η διαχείριση ήταν πολύ καλή και σωστή".

-"Η αλήθεια είναι ότι το παλέψαμε πολύ το ματς. Δεν μπορούμε να πούμε ότι παίξαμε αυτό που μπορούμε, όπως θα θέλαμε. Είχαμε υπομονή και δεν μπορούμε να μην εξάρουμε τον χαρακτήρα των παικτών, οι οποίοι ήταν συγκεντρωμένοι μέχρι το τέλος του ματς".

-"Είναι θεωρητική η ερώτηση στο τι θα είχε συμβεί στο ματς, αν ο Αστέρας είχε προηγηθεί. Εμείς είχαμε πολύ καλή αμυντική λειτουργία. Αντιμετωπίσαμε ένα πολύ δυνατό αντίπαλο. Μπορούμε να πούμε ότι σημειώσαμε το γκολ κόντρα στην ροή του ματς. Στο δεύτερο ημίχρονο, δείξαμε αμυντική σταθερότητα, ενώ βγάλαμε επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του αντιπάλου".

-"Είμαστε ακόμα στην αρχή του πρωταθλήματος. Είναι διαφορετικά τα φιλικά ματς από αυτά του πρωταθλήματος. Κερδίζεις σε αυτοπεποίθηση και δείχνεις χαρακτήρα, όταν κερδίζεις τέτοια ματς. Η ομάδα μας είχε χαρακτήρα και τον έδειξε. Από τις 14 ευκαιρίες που δημιούργησε ο Αστέρας, κάποιες ήταν καλές ευκαιρίες και κάποιες πραγματικά καλές ευκαιρίες. Εμείς από την πλευρά μας καταφέραμε να σταματήσουμε τις περισσότερες. Είχαμε και λίγο τύχη στο α' μέρος. Δείξαμε σταθερότητα και πάνω σε αυτή πρέπει να βασίσουμε την δουλειά μας για να δείξουμε καλύτερο θέαμα τις επόμενες αγωνιστικές".

Αναλυτικά οι δηλώσεις Βεργέτη

" Προσπαθήσαμε να παίξουμε ένα οργανωμένο και δημιουργικό ποδόσφαιρο, ωστόσο δεν καταφέραμε να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε. Μέχρι το 0-1 ήμασταν αρκετά καλοί. Μας βγήκαν αρκετές ευκαιρίες ωστόσο δεν καταφέραμε να τις αξιοποιήσουμε. Το 0-1 έσπασε τον ρυθμό του αγώνα, ενώ παρασυρθήκαμε στο κακό ματς του αντιπάλου. Σπαταλήσαμε το τελευταίο τέταρτο του ματς, χωρίς να δημιουργήσουμε ευκαιρία. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε με διάθεση να πρεσάρουμε, κλέψαμε αρκετές μπάλες, αλλά δεν σκοράραμε.  Γίναμε πιο επιθετικοί και ευάλωτοι στην άμυνα. Παλέψαμε το ματς, όμως πρέπει να αξιοποιούμε τις ευκαιρίες που δημιουργούμε για να έχουμε το πάνω χέρι στον αγώνα".

-"Αφού λείπει ο Μπαράλες, νομίζω ότι δεν αξίζει η αναφορά στο όνομα του. Στην ομάδα υπάρχουν πολύ καλές και διαθέσιμες λύσεις. Οι παίκτες μας έχουν σκοράρει σε όλα τα ματς. Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στα παιδιά, αλλά σήμερα δεν μετουσιώσαμε σε γκολ τις ευκαιρίες".

-" Ήταν δύσκολο να παίξουμε κάθετο ποδόσφαιρο. Ο αντίπαλος ήταν συσπειρωμένος στον άξονα. Στο πρώτο μέρος παίξαμε κάθετο ποδόσφαιρο πριν το 0-1."

-"Μέχρι το τελευταίο λεπτό των μεταγραφών, πάντα αναζητάμε κάτι. Αν όχι το ρόστερ μπορεί να καλύψει τις επιθετικές ανάγκες της ομάδας".

-"Είμαι ικανοποιημένος από τους παίκτες. Το 0-1 κρύβει ένα ψυχολογικό παράγοντα, ότι πρέπει να καταβάλλεις μεγαλύτερη προσπάθεια, εφόσον χάνεις.  Ασκήσαμε πολύ καλή πίεση, γεγονός το οποίο μας έδωσε συνεχόμενες επιθέσεις, ωστόσο σπαταλήσαμε αρκετές ευκαιρίες".

-"Μας έλειψε το γκολ. Στο πρώτο μέρος είχαμε ξεκάθαρες ευκαιρίες και είχαμε καλές στιγμές στο δεύτερο ημίχρονο. Η ομάδα λειτούργησε καλά, απλά μας έλειψε μόνο το γκολ. Πάντα θα ισχύει το ρητό του Όσιμ".

 

novasports.gr