«Ναι» από Μεϊμαράκη σε κυβέρνηση συνεργασίας

Δεν αποκλείει εξεταστική επιτροπή για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας τάσσεται ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης,ο οποίος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών με τη ΝΔ.

Μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εξαπέλυσε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο κατηγορεί ότι οδήγησε την Ελλάδα σε εκλογές, ενώ θα μπορούσε να δοθεί λύση από την παρούσα Βουλή και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εξεταστικής επιτροπής για τα πεπραγμένα της τωρινής κυβέρνησης.

«Oι εκλογές γίνονται μόνο και μόνο για να δραπετεύσει ο κ. Τσίπρας, μετά τη διαλυτική κατάσταση στην οποία έφερε το Κοινοβούλιο, το κόμμα του και τη χώρα», δήλωσε ο κ.Μεϊμαράκης.

Επέμεινε ότι είναι ευθύνη του πρωθυπουργού «να βρει τη λύση από την παρούσα Βουλή και να προχωρήσει στη βελτίωση των όρων της συμφωνίας».

Για την επόμενη μέρα των εκλογών επιμένει ότι πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας, ενώ όσον αφορά το ενδεχόμενο εξεταστικής για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛΛ., τονίζει ότι κατά τη γνώμη του «δεν θα αρνηθεί κανείς μια διερεύνηση, ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες και τις δικές του και της κυβέρνησης».

«Οι καθυστερήσεις και οι παλινωδίες της κυβέρνησης επιδείνωναν μέρα με τη μέρα, μήνα με τον μήνα τη θέση της χώρας μας. Και αφού περιπλανήθηκε σε Ρωσία, Κίνα κ.λπ. αναζητώντας χρήματα χωρίς αποτέλεσμα, φτάσαμε στην υπογραφή του Μνημονίου Τσίπρα-Καμμένου», σημειώνει.

«Έχω ήδη πει ότι με τον κ. Λαφαζάνη και τη Λαϊκή Ενότητα, την οποία εκπροσωπεί, μας χωρίζει άβυσσος. Θα μπορούσα να αγνοήσω τον επικεφαλής του τρίτου σε δύναμη πολιτικού κόμματος;», αναφέρει.

Για το μεταναστευτικό ο πρόεδρος της Ν.Δ. λέει: «Γνωρίζετε ότι με τις προτάσεις μας και τις κινήσεις μας το μεταναστευτικό είχε περιοριστεί. Τώρα το θέμα έχει λάβει νέες διαστάσεις, αφού προστέθηκαν οι δεκάδες χιλιάδες των προσφύγων».

www.parapolitika.gr