Σε προεκλογικό πυρετό ο νομός

Σε προεκλογικό πυρετό ο νομός Τι δηλώνουν οι εκπρόσωποι των κομμάτων για τις πρόωρες κάλπες     Από καιρό είχε πέσει στο τραπέζι το σενάριο…

Σε προεκλογικό πυρετό ο νομός

Τι δηλώνουν οι εκπρόσωποι των κομμάτων για τις πρόωρες κάλπες

 

 

Από καιρό είχε πέσει στο τραπέζι το σενάριο των εκλογών, όπως και πολλά ακόμη, αλλά τελικά επικράτησε, στέλνοντας έτσι για ακόμη μια φορά στις κάλπες τους πολίτες. Το πολιτικό θερμόμετρο και λόγω της περιρρέουσας ατμόσφαιρας έχει ανέβει στα ύψη, αφού όλα είναι ρευστά και τα capital control συνεχίζονται. Οι πολιτικές εξελίξεις είναι ραγδαίες σε τέτοιο βαθμό που δεν έχει ξανασυμβεί. Ήδη είναι σε εξέλιξη ο γύρος των διερευνητικών εντολών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως εξάλλου προβλέπεται και ο δημόσιο λόγος των πολιτικών έχει πυκνώσει πολύ.

Οι συζητήσεις στις παρέες μονοπωλούν ανεξαρτήτως της επιλογής του πολιτικού χώρου που θα κινηθεί και του κόμματος που θα ψηφίσει ο καθένας. Οι κινήσεις της Αριστερής Πλατφόρμας και του Πρωθυπουργού είναι σε ημερήσια διάταξη στις συζητήσεις φίλων και γνωστών, όπως επίσης και η πολιτική στάση και η απόδοση του μεταβατικού Προέδρου της Ν.Δ κ. Βαγγέλη Μειμαράκη, η στάση και το εκλογικό αποτέλεσμα του ΠΑΣΟΚ και των ΑΝ.ΕΛ, καθώς και η «κούρσα» μεταξύ του ΠΟΤΑΜΙΟΥ και της Χρυσής Αυγής, καθώς επίσης και το ποιό θα είναι το εκλογικό αποτέλεσμα, σε πανελλαδικό επίπεδο, του κόμματος του Βασίλη Λεβέντη. Το γεγονός ότι οι εκλογές θα είναι με λίστα μετατοπίζει λίγο την αγωνία των εκλογών από τους υποψήφιους βουλευτές και κεντράρει στα ποσοστά των κομμάτων.

Με ρευστό το πολιτικό σκηνικό και τις πολιτικές εξελίξεις να «τρέχουν» ήρθαμε σε επαφή σε εκπροσώπους όλων των νομαρχιακών επιτροπών όλων των κομμάτων που είναι μέχρι σήμερα στην ελληνική βουλή για να πάρουμε την άποψή τους. Πέραν των παρακάτω στελεχών ήρθαμε και σε επαφή και με τον εκπρόσωπο του νεοσύστατου κόμματος-μετώπου του κ. Λαφαζάνη «Λαϊκή Ενότητα» κ. Θανάση Γαλατά, ο οποίος λόγω του γεγονότος ότι δεν έχει επισημοποιηθεί κάτι δεν μπορεί να τοποθετηθεί και την άποψή του θα την έχουμε στην διάθεσή μας στο εγγύς μέλλον.

Ταφλανίδης Κώστας ΣΥΡΙΖΑΟ εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστας Ταφλανίδης δήλωσε: «Θεωρούμε ότι έπρεπε να γίνουν εκλογές για πολιτικούς και ηθικούς λόγους. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέχθηκε με άλλο πρόγραμμα και ο χαρακτήρας των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου ήταν διαφορετικός. Η κυβέρνηση έκανε μια προσπάθεια για βιώσιμη συμφωνία, αν και δεν ήταν αυτά που ήθελε. Ο ελληνικός λαός, συνεπώς, πρέπει να εκτιμήσει τη νέα κατάσταση και την προσπάθεια της κυβέρνησης. Υπάρχει νέα περίοδος και μια δυσχερή συμφωνία που απαιτεί  ισχυρή κυβέρνηση με καθαρή εντολή, ώστε να προχωρήσει σε δημοκρατικές αλλαγές και να στηρίξει τους αδύναμους που πιθανότατα θα πληγούν. Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τον κ. Λαφαζάνη, πολιτικό είναι το ζήτημα. Πολιτικές σαν του κ. Λαφαζάνη έχουν μπει στη κρίση του ελληνικού λαού και τις έχει κρίνει εκλογικά όπως με το κόμμα του κ. Αλαβάνου και με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ».

 

Συρρος Κώστας Ν.ΔΟ Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής της Ν.Δ κ. Κώστας Σύρρος δήλωσε: «Για μια ακόμη φορά, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ χαρακτηρίζεται κατώτερη των περιστάσεων. Σε μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της χώρας, την ώρα που χρειάζεται εθνική ομοψυχία, κοινή πολιτική βούληση και διάθεση  συνεργασίας για την αντιμετώπιση της κρίσης, η συγκυβέρνηση δραπετεύει από τα προβλήματα. Μια νέα πολιτική αστάθεια ακολουθεί πλέον την χώρα, την ώρα που η κοινωνία προσπαθεί να ισορροπήσει και η οικονομία να βρει το ρυθμό της. Η τρίτη αυτή εκλογική διαδικασία μέσα σε μερικούς μήνες, έχει ως σκοπό το ξεκαθάρισμα των εσωτερικών λογαριασμών της αριστεράς και είναι  μακριά από κάθε πολιτική λογική λύση για το καλό της χώρας. Μετά από τόσα ψέματα, η ασυνεπής αυτή κυβέρνηση μας οδηγεί βαθύτερα στην κρίση. Αυτή τη φορά, οι Έλληνες οφείλουν να σκεφτούν με βάση τη λογική και να απαντήσουν όπως αξίζει σε αυτή την αριστερή λογική που συνεχίζει να καταστρέφει τη χώρα. Ας αντιμετωπίσουμε την «πρώτη φορά αριστερά» ως μια άσχημη παρένθεση στη σύγχρονη ιστορία της χώρα και να συνεχίσουμε την πορεία μας στην Ευρώπη, μακριά από τις επικίνδυνες πολιτικές τους».

 

Αραχωβίτης Λευτέρης ΠΟΤΑΜΙ 0Ο εκπρόσωπος του ΠΟΤΑΜΙΟΥ κ. Λευτέρης Αραχωβίτης δήλωσε: «Ο ελληνικός λαός θα κληθεί να αποφασίσει για το ποιος θα εφαρμόσει ένα πρόγραμμα το οποίο συμφωνήθηκε με διαδικασίες fast trac. Το δημοκρατικό θα ήταν να ψηφίσει και να αποφασίσει για το περιεχόμενό του. Ο πρωθυπουργός προσπαθεί να αιφνιδιάσει βάζοντας προσωπικές και κομματικές τακτικές πάνω από την χώρα. Το ΠΟΤΑΜΙ είναι από τα λίγα κόμματα που από την ιδρυτική του διακήρυξη λέει ότι οι εκλογές πρέπει να γίνονται υποχρεωτικά κάθε τέσσερα χρόνια. Δύο εκλογικές αναμετρήσεις και ένα δημοψήφισμα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα εξουθενώνει την κοινωνία και την αγορά, με αποτέλεσμα οι πολίτες να «παρακαλούν» να τελειώσει η αβεβαιότητα. Το ΠΟΤΑΜΙ στις εκλογές αυτές θα είναι η απάντηση όλων των Ελλήνων που θέλουν να παράγουν, να δουλέψουν και να δημιουργήσουν και των Ελλήνων που δε θα παρακαλάνε για δανεικά.»

 

Ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστος Κωστακόπουλος δήλωσε: «Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας για μια ακόμη φορά κάνει επιλογή απόδρασης για τον ίδιο και το κόμμα του και αστάθειας για τη χώρα. Το σίγουρο είναι ότι οδηγεί τη χώρα σε εκλογές προκειμένου να λύσει τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως να μη προλάβει να έρθει ο λογαριασμός στα νοικοκυριά, στους αγρότες, στους συνταξιούχους και στους επαγγελματίες. Το ΠΑΣΟΚ για άλλη μια φορά θα προσπαθήσει να κάνει κατανοητή την αλήθεια στους πολίτες. Θα δώσουμε δυναμικό παρών στις εκλογές, θα προσπαθήσουμε να συμμετέχουν στα ψηφοδέλτιά μας και στον αγώνα μας όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες που πιστεύουν στις αρχές της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης. Το ΠΑΣΟΚ, θα συγκρουστεί με όλες τις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού και όλες τις εκδοχές του αριστερού λαϊκισμού. Καλούμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, τους νέους και τους εργαζόμενους να δώσουμε μαζί τη μάχη».

 

Ραμμόπουλος Βαγγέλης Κ.Κ.ΕΟ εκπρόσωπος του Κ.Κ.Ε κ. Βαγγέλης Ραμμόπουλος δήλωσε: «Η κυβέρνηση αποφάσισε να προκηρύξει εκλογές για να ζητήσει εκ νέου την ψήφο του ελληνικού λαού και να συνεχίσει την πολιτική των μνημονίων που υπέγραψε. Η βάναυση αντιλαϊκή πολιτική που ψηφίστηκε και από την Ν.Δ, το ΠΑΣΟΚ, και το ΠΟΤΑΜΙ θα συνεχιστεί αν δεν πάρει στα χέρια του την εξουσία η λαϊκή τάξη. Όλοι κοροϊδεύουν τον λαό συνειδητά, οι εκλογές τώρα είναι παγίδα και δεν πρέπει να πέσει η ελληνική κοινωνία μέσα σ αυτή. Το Κ.Κ.Ε θα δώσει την μάχη και θα δυναμώσει απέναντι στο μνημόνιο. Η Αριστερή Πλατφόρμα του κ. Λαφαζάνη στήριζε την κυβέρνηση και όλα της τα στελέχη έχουν ευθύνη, κορόιδευαν συνειδητά τον λαό. Θα τους αντιμετωπίσουμε. Η μόνη λύση είναι το Κ.Κ.Ε και ο λαός να βγει στην εξουσία για να υπάρξει ουσιαστική αλλαγή».

 

Τσαπάρας Γιώργος ΑΝ.ΕΛ 0Ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Γιώργος Τσαπάρας δήλωσε:  «Είναι δύσκολος ο καιρός για εκλογές, αλλά ήταν και επιβεβλημένες. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ πρέπει να δυναμώσει για να μπορέσει να υπερασπιστεί τα συμφέρονται της ελληνικής κοινωνίας. Μετά απ τις εκλογές και μέσα από αυτή την δημοκρατική διαδικασία πρέπει να επιτευχθεί σταθερότητα, ώστε να γίνει μια πολύ δυναμική και μεθοδευμένη δουλειά, της οποίας τα αποτελέσματα να στηρίξουν τους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας, κάτι άλλωστε που ήταν από την πρώτη στιγμή στόχευση. Πρέπει να γίνουν πράγματα που έπρεπε να έχουν γίνει χρόνια πριν».

 

Κων/νος Χονδρός