«Βροχή» καρτών σίτισης στο Αγρίνιο

Το τρίτο πανελλαδικά ΚΕΠ, πλην αυτών των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης στο οποίο εγκρίθηκαν τόσες πολλές κάρτες σίτισης είναι αυτό του Αγρινίου

«Βροχή» καρτών σίτισης στο Αγρίνιο

Μόνο στο ΚΕΠ της πόλης εγκρίθηκαν 2.552 κάρτες, ενώ εξίσου μεγάλος είναι και ο αριθμός των καρτών που εγκρίθηκαν και στα υπόλοιπα ΚΕΠ του δήμου Αγρινίου. Μέχρι και την Πέμπτη είχαν διανεμηθεί 355 κάρτες

 

koysis-2
Nίκος Γκρίζης, Αντιδήμαρχος Αγρινίου

Συνεχίζεται στην περιοχή του Αγρινίου η διανομή των καρτών σίτισης στους δικαιούχους. Μόνο για την πόλη του Αγρινίου εγκρίθηκαν περισσότερες από δυόμισι χιλιάδες κάρτες, σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Νίκο Γκρίζη, ενώ υποβλήθηκαν συνολικά τεσσεράμισι χιλιάδες αιτήσεις για κάρτα σίτισης. Συνολικά, στον δήμο Αγρινίου  και στα εννέα επιπλέον ΚΕΠ που διαθέτει ο δήμος στις δημοτικές ενότητές του, υπάρχουν τουλάχιστον χίλιοι τριακόσιοι επιπλέον δικαιούχοι. Κατά μέσο όρο ημερησίως επισκέπτονται το ΚΕΠ Αγρινίου περίπου εκατόν πενήντα άτομα. Χθες, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει ήταν η σειρά του γράμματος «κ», αλλά κατά κανόνα, όπως και χθες, πηγαίνουν να πάρουν τις κάρτες τους και άτομα που η σειρά τους ήταν το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Η τήρηση της αλφαβητικής σειράς έγινε γιατί το ΚΕΠ του Αγρινίου, όπως μας ενημέρωσε ο κ. Γκρίζης, είναι το τρίτο πανελλαδικά ΚΕΠ στο οποίο εγκρίθηκε τόσο μεγάλος αριθμός καρτών, αν εξαιρεθούν τα ΚΕΠ των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης και συνεπώς έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος ώστε να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι πολίτες.

«Μέχρι και την Πέμπτη 23 του μηνός είχαν διανεμηθεί τριακόσιες πενήντα πέντε κάρτες. Σήμερα προσήλθαν περισσότερα από τα αναμενόμενα άτομα, αφού έγινε γνωστό ότι την Παρασκευή κατατέθηκαν τα χρήματα της σίτισης του Απριλίου, ενώ σύντομα αναμένεται να κατατεθούν τα χρήματα της επιδότησης του Αυγούστου. Επειδή είχαμε προβλέψει ότι θα υπάρχει καθημερινά συνωστισμός στο ΚΕΠ και επειδή στην παρούσα φάση υπάρχουν κι οι άδειες των υπαλλήλων, στελεχώσαμε το ΚΕΠ με υπαλλήλους από άλλες υπηρεσίες του δήμου, ώστε οι πολίτες να εξυπηρετούνται ταχύτερα» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Γκρίζης.

Η διανομή των καρτών σίτισης στον δήμο Αγρινίου έχει ξεκινήσει κατ αλφαβητική σειρά από τις 21Ιουλίου και η διανομή τους θα σταματήσει στις 18 Αυγούστου. Η κάρτα, σύμφωνα με τον Διευθυντή του ΚΕΠ κ. Δημήτρη Τζογάνη, παρέχει στους δικαιούχους της εβδομήντα ευρώ μηνιαίως για εννέα μήνες και τριάντα επιπλέον ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος, δωρεάν τριακόσιες κιλοβατώρες ρεύματος και επιδότηση εβδομήντα ευρώ κατά άτομο κι τριάντα ευρώ κάθε προστατευόμενο μέλος της οικογένειας. Με τα χρήματα αυτά μπορεί ο καθένας να προμηθευτεί τρόφιμα. Η εξεύρεση των χρημάτων αυτών  προήρθε από περικοπές που έγιναν στα υπουργεία, ύψους διακοσίων εκατομμυρίων ευρώ.

Υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια, βάση των οποίων χορηγούνται τα χρήματα π.χ μια τετραμελή οικογένεια πρέπει να δηλώνει στην φορολογική της δήλωση για το 2014 το ανώτερο έξι χιλιάδες ευρώ για να μπορεί να είναι δικαιούχος της κάρτας αυτής, αν η φορολογική δήλωση γίνεται από ένα άτομο το όριο είναι οι δύο χιλιάδες τετρακόσια ευρώ, ενώ τα χρήματα προσαυξάνονται κατά χίλια διακόσια ευρώ αν το άτομο αυτό έχει σύζυγο και κατά εξακόσια ευρώ για κάθε παιδί τους.

Δημήτρης Τζογάνης  2 _
Δημήτρης Τζογάνης, Διευθυντής ΚΕΠ Αγρινίου

Ο Διευθυντής του ΚΕΠ Αγρινίου κ. Δημήτρης Τζογάνης δήλωσε: «Η γνώμη μου για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία του κόσμου είναι ότι θα έπρεπε η κεντρική διοίκηση του κράτους να πιστώνει τα χρήματα κατ ευθείαν στους λογαριασμούς των δικαιούχων, γιατί τώρα ταλαιπωρούνται και αναμένουν στην ουρά μέχρι να φτάσει η σειρά τους. Εμείς τους εξυπηρετούμε, δεν υπάρχει πρόβλημα εκ μέρους μας, αλλά αυτοί που περιμένουν είναι πολλοί ».

Κων/νος Χονδρός