Επιστολή Συλλόγου Πολυτέκνων Αγρινίου προς τον Πρωθυπουργό

Με θέμα: <<Οικονομική ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων-πάταξη φοροδιαφυγής-διαπλοκής και διαφθοράς>>

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Μετά την τρόπον τινά σχετική ομαλοποίηση της δημόσιας οικονομικής κατάστασης της χώρας, επανερχόμαστε στο μείζον θέμα της φοροδιαφυγής –διαπλοκής και διαφθοράς , το οποίο συνδέεται άμεσα με την οικονομική επιβάρυνση των ασθενέστερων λαικών τάξεων, καθότι καλούνται κάθε φορά να συνεισφέρουν από το υστέρημά τους στον οικονομικό προυπολογισμό του κράτους, με αποτέλεσμα να συνθλίβονται οικονομικά με πλείστα όσα δυσάρεστα επακόλουθα και οι κατέχοντες παρανόμως τον πλούτο της χώρας να απολαμβάνουν φορολογική ασυλία.
Επειδή με το Αριθ.Πρωτ 618/6/3/2015 έγγραφό μας έχουμε αναφερθεί λεπτομερώς στο εν λόγω θέμα, δεν θα επαναλάβουμε τα ίδια στο παρόν έγγραφο, αλλά σας το επισυνάπτουμε για υπενθύμιση και ενεργοποίηση.

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Αν δεν γίνει εξονυχιστικός οικονομικός έλεγχος και διασταύρωση περιουσιακών στοιχείων (κινητών και ακινήτων) όλων ανεξαιρέτως των Ελλήνων, αρχής γενομένης από των αξιωματούχων του κράτους και των εχόντων και των κατεχόντων έως και τον τελευταίο ΄Ελληνα πολίτη , δεν υπάρχει καμία ελπίδα ανόρθωσης της οικονομίας. Παράλληλα δε σας καλούμε να εφαρμόσετε υποχρεωτικά από το πρώτο Ευρώ την ηλεκτρονική συναλλαγή, έτσι ώστε να εισπράττεται αυτόματα από το κράτος ο φόρος προστιθέμενης αξίας (Φ.Π.Α)και να συνδέεται άμεσα με την υποβολή αποδείξεων μέσω καρτών στην ετήσια φορολογική δήλωση ενός εκάστου και να υπολογίζεται στις ελαφρύνσεις όλο το ποσό των αποδείξεων.

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Μόνο με τέτοιες ριζοσπαστικές δίκαιες και κρυστάλλινες αποφάσεις υπάρχει ελπίδα σωτηρίας της χώρας. ΄Ετσι θα σας δοθεί η δυνατότητα να κάνετε κοινωνική πολιτική υπέρ των οικονομικά ασθενέστερων και να αντιμετωπίσετε με επιτυχία την ανεργία των νέων που μαζί με το δημογραφικό αποτελούν τα μεγαλύτερα προβλήματα της χώρας και θα υπηρετήσετε παράλληλα την πολυπόθητη ανάπτυξη για την οποία όλοι οι πολιτικοί κάνετε λόγο.
Ελπίζουμε να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων.
Διατελούμε μετά πάσης τιμής και εν αναμονή ενεργειών σας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΔΗΜ ΝΤΑΟΥΛΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ π.ΧΡΣΤ ΔΑΒΡΑΖΟΣ ΜΕΛΟΣ
ΚΩΝ ΓΚΡΙΖΗΣ Α ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΗΛΙΑΣ ΓΙΩΤΗΣ ΜΕΛΟΣ
ΕΡΜΙΑΣ ΝΤΖΑΛΑΣ Β ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝ ΚΑΝΤΑΝΗΣ ΜΕΛΟΣ
ΚΩΝ ΚΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΑΝ ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟΣΜΕΛΟΣ
ΠΑΝ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ ΤΑΜΙΑΣ ΔΗΜ ΚΡΟΚΙΔΑΣ ΜΕΛΟΣ
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΔΑΤΟΥ ΕΦΟΡΟΣ ΔΗΜ ΣΧΕΣΕΩΝ