H Δημοτική Αστυνομία ξανά στο Αγρίνιο

H Δημοτική Αστυνομία ξανά το Σεπτέμβριο στο Αγρίνιο

Λήγει η σύμβαση του εργολάβου για το Πάρκο. Μεταφέρεται το γραφείο κίνησης

Από τον Σεπτέμβριο αλλάζουν τα δεδομένα για την πόλη του Αγρινίου, όπως έγινε γνωστό από την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου. Σύμφωνα με τον εισηγητή του θέματος και αντιδήμαρχο Αγρινίου κ. Νίκο Καζαντζή επανιδρύεται η δημοτική αστυνομία, η οποία άμεσα αναλαμβάνει καθήκοντα, μεταξύ των οποίων και o έλεγχος των τραπεζοκαθισμάτων.

dhmotiko 2
Ο εισηγητής του θέματος Αντιδήμαρχος Νίκος Καζαντζής

Κατά τον κ. Καζαντζή, τον Σεπτέμβριο ή λίγο αργότερα, η δημοτική αστυνομία θα βγει στους δρόμους για τους ελέγχους των παρκόμετρων, κάτι που συνεπάγεται και το τέλος της αναρχίας στο παρκάρισμα και της ευταξία της πόλης. Το θέμα αυτό ήταν το πρώτο που συζητήθηκε στην δέκατη τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αγρινίου και ήταν αλληλένδετο με την κατάργηση του Τμήματος Ελέγχου Κοινόχρηστων Χώρων. Πλέον, με την επιστροφή της δημοτικής αστυνομίας δεν υφίσταται λόγος ύπαρξης του Τμήματος Ελέγχου Κοινόχρηστων Χώρων και γι αυτό στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο συζητήθηκαν τα θέματα σε μία εισήγηση και από έναν εισηγητή, τον κ. Καζαντζή, ο οποίος εισηγήθηκε, ως ξεχωριστό θέμα, την μεταφορά του Γραφείου Κινήσεως του δήμου Αγρινίου στις εγκαταστάσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με τις παρατάξεις της Λαϊκής Συσπείρωσης και του Ανυπότακτου Αγρινίου να διαφωνούν με την λογική του ότι το μέτρο αυτό είναι κατασταλτικό και καθαρά εισπρακτικό μια πολύ δύσκολη εποχή. Οκ. Δήμας, από την Λαική Συσπείρωση, ήταν αυτός που τοποθετήθηκε επί της εισηγήσεως και οι υπόλοιποι που καταψήφισαν να συμφωνούν στην τοποθέτησή του. Κατά την συζήτηση του θέματος, διατυπώθηκαν ερωτήματα τα οποία απαντήθηκαν τόσο από τον δήμαρχο Αγρινίου κ. Παπαναστασίου όσο και από τον εισηγητή.

Για την ιστορία να πούμε πως όταν ιδρύθηκε για πρώτη φορά η δημοτική αστυνομία η πλειοψηφία των πολιτών της πόλης ήταν επιφυλακτική απέναντι στον τότε νέο θεσμό, ενώ εξ αρχής υπήρχε και το μικρό ποσοστό των ανυπάκουων πολιτών και πολέμιων του θεσμού και κυρίως της βασικότερης αρμοδιότητας του, της υπηρεσίας των ελέγχων των αυτοκινήτων και της στάθμευσής τους στα παρκόμετρα. Λίγα χρόνια όμως αργότερα, που έπαψε η λειτουργία της δημοτικής αστυνομίας, η αναγκαιότητα της δουλειάς που διατελούσε η υπηρεσία αυτή φάνηκε και τα δεδομένα στην τοπική κοινωνία άλλαξαν, με τους περισσότερους πολίτες να αναπολούν τις μέρες της δημοτικής αστυνομίας και της τάξης στο παρκάρισμα.

dhmotiko 1
Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου

Στη συνέχεια και αφού εγκρίθηκαν επίσης κατά πλειοψηφία τα υπόλοιπα θέματα, όπως αυτό που προαναφέραμε σχετικά με την μεταφορά του γραφείου κινήσεως και την χρηματοδότηση της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου από τον δήμο Αγρινίου, το οποίο εισηγήθηκε η αντιδήμαρχος κα. Παπαγεωργίου, η συζήτηση επικεντρώθηκε γύρω από το Πάρκο. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αγρινίου και τον εισηγητή του θέματος και Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κώστα Ρόκου, το θέμα περί έγκρισης της διευθύνουσας υπηρεσίας για την διάλυση της σύμβασης του έργου της ανάπλασης του πάρκου ήταν μια τυπική διαδικασία η οποία έπρεπε να γίνει και να εγκριθεί από το συμβούλιο, χωρίς να αγγίζει την ουσία του θέματος. Τόσο ο κ. Παπαναστασίου , όσο και οκ. Ρόκος ουκ ολίγες φορές είπαν ότι πρέπει να εκδοθεί η απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας για να αποφασιστεί τι θα γίνει με το πάρκο και μέχρι τότε η δημοτική αρχή δεν μπορεί να παρέμβει Παρά ταύτα, η συζήτηση επέστρεψε στο τι έγινε κατά το παρελθόν, όταν ξεκίνησε η ιστορία της ανάπλασης του πάρκου και φτάσαμε στο να αντικρίζουμε σήμερα το πάρκο στην κατάσταση που είναι. Πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι έλαβαν τον λόγο και αρκετές φορές η ατμόσφαιρα ηλεκτρίστηκε, αφού τέθηκαν ερωτήματα και υπήρξαν αιχμηρές τοποθέτησες με αρκετούς αποδέκτες.

Κων/νος Χονδρός