Πικετοφορία του Ε.Κ.Α και του Π.Α.Μ.Ε στο κέντρο του Αγρινίου

Χθες το απόγευμα, το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και το Π.Α.Μ.Ε πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Δημοκρατίας και πικετοφορία στους δρόμους της πόλης, με σκοπό να εκφράσει την αντίθεσή τους στην πολιτική της συγκυβέρνησης και το τρίτο μνημόνιο που φέρνει. Μετά από την διανομή ενημερωτικού υλικού στους διερχόμενους πολίτες ξεκίνησε η πικετοφορία, χωρίς να προηγηθεί ομιλία κάποιου στελέχους του Ε.Κ.Α ή του Π.Α.Μ.Ε.

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου κ. Μιχάλης Κατσιγιάννης δήλωσε για την δράση αυτή: « Το Εργατικό Κέντρο και το Π.Α.Μ.Ε καλούν τον λαό της περιοχής, την εργατική τάξη, τους συνταξιούχους, τους ανέργους και τους νέους να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις μεθοδεύσεις της συγκυβέρνησης, που με την μορφή του κατ επείγοντος φέρνει στην βουλή το τρίτο μνημόνιο, το οποίο όχι απλά συντηρεί τα προηγούμενα και τους πεντακόσιους εφαρμοστέους νόμους τους, αλλά θα επιφέρει πιο δυσβάστακτα βάρη στις πλάτες της εργατικής τάξης και του λαού. Η συγκυβέρνηση με την πολιτική της βρίσκεται σε κοινό βηματισμό με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα μονοπώλια, προκειμένου να φέρουν συμφωνία– λαιμητόμο για τον λαό.

Το Π.Α.Μ.Ε και το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου καλούν τους εργαζόμενους εδώ και τώρα να πάρουν την ζωή τους, το μέλλον τους και το μέλλον των οικογενειών τους στα χέρια τους. Το σύνθημά μας είναι κανένας μόνος του και απομονωμένος. Έχουμε την δύναμη και τα όπλα να γυρίσουμε την πλάτη στα μνημόνια, τα αφεντικά και τους ξεπουλημένους συνδικαλιστές. Τους καλούμε να οργανώσουμε την απάντηση μέσα από ταξικά σωματεία και να φωνάξουμε καμία αποδοχή στην βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης, του κεφαλαίου και της Ε.Ε.

Μπορούμε να ανατρέψουμε τα μνημόνια και τα βάρβαρα μέτρα. Η Εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα παράγουν τον πλούτο και θέλουμε να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες της κοινωνίας και όχι για τους καπιταλιστές».

Κων/νος Χονδρός