Η απάντηση του Γιώργου Ροΐδη στον Νικόλαο Κ. Καζαντζή

Παρατηρώ ότι ο κ. αντιδήμαρχος επιλέγει να δώσει χαρακτηριστικά ριάλιτι στο δημόσιο βίο. Με εμπλέκει δημοσίως αναφέροντας πράγματα που δεν έχουν σχέση με την αλήθεια. Ξέρει καλά και αυτός και εγώ για ποιο λόγο το πράττει. Ξέρει-δυστυχώς για αυτόν- και η παράταξη. Λυπάμαι που με αναγκάζει να ασχοληθώ με την αφεντιά του, πράγμα που δεν θα καταδεχόμουν ποτέ να κάνω. Ειδικά σε αυτή τη συγκυρία.

Γνωρίζει πολύ καλά τους προσωπικούς μας διαλόγους. Γνωρίζει πολύ καλά την αλήθεια που παραποιεί με τρόπο αξιολύπητο. Γνωρίζει καλά γιατί επιχειρεί (το πρωτοφανές) να με παρ-ερμηνεύσει.
Προφανώς γνωρίζει καλά ο πολιτικός του προϊστάμενος ,δήμαρχος Αγρινίου, και ποιος είναι ο Ροΐδης και ποιος είναι ο εν λόγω αντιδήμαρχος. Γνωρίζει πολύ καλά ο Γ.Παπαναστασίου τις διεργασίες πριν την απόφαση του να διεκδικήσει τη δημαρχία.

Ας σεβαστεί ο αντιδήμαρχος τον δήμαρχο Αγρινίου και ας μην τον εμπλέκει σε μικροπρέπειες. Προσωπικά σέβομαι απεριόριστα τον Γ.Παπαναστασίου. Θα περιοριστώ απευθυνόμενος σε αυτόν να πω: «να χαίρεσαι τον συνεργάτη σου».

Σέβομαι την ανάγκη του αντιδημάρχου Αγρινίου να εκφραστεί δημοσίως αλλά προκαλεί την θλίψη μου το γεγονός πως ευτελίζει τόσο πολύ το δημόσιο βίο. Δεν θα τον ακολουθήσω με το να ασχοληθώ με τις επιμέρους αναφορές του στους διαλόγους μας και τη δεοντολογία διότι δεν επιθυμώ την με αυτό τον τρόπο απαξίωση του ανδρός που κατέχει το πόστο του πρώτου τη τάξει αντιδημάρχου…
Εν κατακλείδι, ομολογώ ότι θα με ανησυχούσε εάν ο εν λόγω κύριος εκφραζόταν για μένα με θετικό τρόπο. Μου αρκεί που «έχουν γνώση οι φύλακες»…

Γιώργος Ροΐδης