Κουρουμπλής: Έχει διασφαλιστεί η πρόσβαση των πολιτών στο φάρμακο

Συνάντηση με τον πρόεδρο των φαρμακοποιών Κ. Λουράντο
«Εδώ και περίπου δέκα μέρες που βιώνουμε αυτή την κρίση κατορθώσαμε να εξασφαλίσουμε τη φυσιολογική ροή του φαρμάκου στην αγορά. Διασφαλίσαμε λοιπόν την πρόσβαση όλων των πολιτών στο φάρμακο. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα» δήλωσε ο υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) κ. Κωνσταντίνο Λουράντο.
Ο υπουργός ανέφερε ότι αν προκύπτουν ελλείψεις σε κάποιο φαρμακείο, αυτό δεν οφείλεται στις τρέχουσες έκτακτες συνθήκες, αλλά εμπίπτει σε ένα ευρύτερο πλαίσιο καθημερινότητας που φυσικά υπήρχε και στο παρελθόν. Επίσης, πρόσθεσε, κανονικότατα λειτουργούν και τα νοσοκομεία.
Ο κ. Κουρουμπλής προειδοποίησε ότι αν τυχόν εκδηλωθούν φαινόμενα όπως «μαυραγοριτισμός», η κυβέρνηση θα τα αντιμετωπίσει δραστικά. Μέχρι σήμερα, όπως είπε, δεν είχαμε ιδιαίτερης έκτασης ανησυχητικά φαινόμενα, «αλλά προειδοποιώ για να είμαστε συνεννοημένοι» τόνισε.
Στην ερώτηση αν υπάρχουν ορισμένες φαρμακαποθήκες που είτε ζητούν πληρωμή τοις μετρητοίς είτε βάζουν πλαφόν στα κουτιά, ο υπουργός απάντησε: «Αυτό είναι παράνομο, και όπου εκδηλώνεται τέτοιο φαινόμενο θα αντιμετωπίζεται άμεσα και αποφασιστικά. Έχω διαβεβαιώσει τον πρόεδρο των φαρμακοποιών ότι θα πατάξουμε τέτοιου είδους φαινόμενα, γιατί όταν η πολιτεία διαθέτει βούληση μπορεί να τα αντιμετωπίσει αποφασιστικά».

Πηγή:tovima.gr