Αγρίνιο: Κίνδυνος Έλλειψης Φαρμάκων

Ελλείψεις στα φάρμακα και στο Αγρίνιο Η λανθασμένη τακτική του κόσμου να παίρνει περισσότερα φάρμακα από αυτά που χρειάζονται οδήγησε στην έλλειψη. Πληρώνουν τοις μετρητοίς παραγγελίες…

φάρμακα

Ελλείψεις στα φάρμακα και στο Αγρίνιο

Η λανθασμένη τακτική του κόσμου να παίρνει περισσότερα φάρμακα από αυτά που χρειάζονται οδήγησε στην έλλειψη. Πληρώνουν τοις μετρητοίς παραγγελίες οι φαρμακοποιοί και οι εταιρίες καθυστερούν την αποστολή της παραγγελίας. Τι δηλώνει ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου «Τριχωνίδα»

1 φάρμακαΈλλειψη σε όλα τα φάρμακα έχει παρατηρηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στο Αγρίνιο, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Φαρμακοποιών Τριχωνίδας κ Βαγγέλη Παπαθανασόπουλο. «Οι εταιρίες είναι πολύ κουμπωμένες, θέλουν μετρητά αλλά και πάλι δεν αποστέλλουν άμεσα το εμπόρευμα» είπε ο κ Παπαθανασόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι ο Υπουργός Υγείας πρέπει να επαλειφθεί του ζητήματος. Ο λόγος που γίνεται αυτό, σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου, είναι διότι ο κόσμος έχει πανικοβληθεί και αναγκάζει τους γιατρούς να γράφουν μεγαλύτερες ποσότητες φαρμάκων απ αυτές που έγραφαν και έπαιρναν το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

«Πολλά άτομα έρχονται και παίρνουν περισσότερα φάρμακα από αυτά που έπαιρναν προ καιρού και φυσικά απ αυτά που χρειάζονται, αφού ανέκαθεν όλοι οι ασθενείς έπαιρναν ένα κουτί επιπλέον για να μην ταλαιπωρούνται. Τώρα παίρνουν περισσότερες ποσότητες λόγω του πανικού που έχει κυριαρχήσει».

Ως προς τις εταιρίες, το κούμπωμα που διαπιστώνεται είναι αρκετά μεγάλο, αφού και να αποστείλει κάποιος φαρμακοποιός τα χρήματα σε μετρητά, δεν στέλνουν το εμπόρευμα στο χρόνο που το έστελναν λίγο καιρό νωρίτερα. Πιθανότατα αυτό συμβαίνει γιατί η λανθασμένη αντίδραση του φόβου από τον κόσμο συμβαίνει παντού, σε ολόκληρη την Ελλάδα και οι εταιρίες ιεραρχούν τις παραγγελίες.
Ο κ Παπαθανασόπουλος δήλωσε επί του θέματος: «Υπάρχει περίπτωση που παραγγέλθηκαν από φαρμακείο της πόλης ινσουλίνες, η παραγγελία πληρώθηκε τοις μετρητοίς, αλλά η εταιρία δεν τις έχει στείλει στο χρόνο που τις έστελνε στο παρελθόν, έχει καθυστερήσει περισσότερο και από το αναμενόμενο».

Οι συνθήκες απαιτούν ψυχραιμία και μέτρο, αφού σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας, ο αρμόδιος Υπουργός κ Κουρουμπλής έχει έρθει σε επαφή με κατάλληλα πρόσωπα, ώστε να επιλυθούν όλα τα προβλήματα που υπάρχουν και να αποφευχθεί κάθε άλλο πιθανό που μπορεί να ελλοχεύει.

Κων/νος Χονδρός