Τι νερό πίνουν;

Ένα φρικτό δίκτυο ύδρευσης στην Δημοτική Ενότητα Νεάπολης

Εδώ και πολύ καιρό παρακολουθούμε τις προσπάθειες της υποψήφιας με το Ανυπότακτο Αγρίνιο κ. Λέτας Κατσακιώρη, να «δεήσει ο Δήμος», να πάει να σταματήσει τη διαρροή του νερού από μια σωλήνα ύδρευσης, η οποία υδροδοτεί αρκετά σπίτια, όπως μας είπε η ίδια  εκεί κοντά στο παλιό τζαμί, που βρίσκεται στο δρόμο από το Ψηλογέφυρο προς το Ζαπάντι.

Είναι αυτές οι γκρίζες περιοχές αυτού του μεγάλου δήμου, που βρίσκονται έξω από τον βασικό κορμό του οικιστικού ιστού, και ως εκ τούτου οι υποδομές τους είναι στην καλύτερη περίπτωση τραγικές και στην χειρότερη ανύπαρκτες.

Τελικά ο Δήμος Αγρινίου «εδέησε». Η σωλήνα αποκαταστάθηκε στο σημείο εκείνο, που είχε τη βλάβη από πλαστικό σωλήνα και η διαρροή «πιάστηκε».

Τον σωλήνα όμως που βγάλανε, τον άφησαν πεταμένο στο σημείο της επισκευής, με αποτέλεσμα, όσοι υδρεύονταν απ’ αυτόν να τον δουν και να τρομάξουν.

Ένας σιδερένιος σωλήνας σκουροφαγωμένος στο εξωτερικό του, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες και σε εξαιρετικά κακή ποιότητα στο εσωτερικό του, έχει προκαλέσει την οργή όσων τον έχουν δει.

Όπως μας είπε η κ. Κατσακιώρη, το σωλήνα αυτόν, εκτός του ότι τον φωτογράφησε, τον έχει κρατήσει στην αυλή του σπιτιού της, έτσι ώστε να μην «χαθεί».

Πραγματικά δεν μπορείς να πεις τίποτα για το γεγονός αυτό. Και εδώ οι ευθύνες των προηγούμενων δημοτικών αρχών είναι τεράστια, οι οποίες φρόντισαν ασφαλώς την κατασκευή «περίλαμπρου» Δημαρχείου, αλλά για να αποκαταστήσουν το δίκτυο ύδρευσης, που βρίσκεται σε αυτή την τραγική κατάσταση, κανείς απ’ ότι φαίνεται δεν ενδιαφέρθηκε.

Αναμένονται οι ενέργειες του Δήμου.

 

Λευτέρης Τηλιγάδας