Κουρουμπλής: Στο τέλος θα πρυτανεύσει η λογική

Με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού στο Ευρωκοινοβούλιο ο υπουργός υγείας μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου απάντησε, μεταξύ άλλων, στο ερώτημα αν θεωρεί πως η χώρα βρίσκεται σε πορεία εξόδου από την Ευρωζώνη ή σε πορεία συμφωνίας με τους εταίρους.

«Δεν πίστεψα ποτέ ότι μπορεί να επισυμβεί πορεία εξόδου της χώρας από την Ευρώπη και το ευρώ. Αυτή είναι η άποψή μου. Δεν επιθυμώ τον λόγο της αληθείας, αλλά θεωρώ ότι θα πρυτανεύσει στο τέλος η λογική», είπε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Και πρόσθεσε: «Διότι δεν είναι δε και τόσο δα μεγάλο το μέγεθος της Ελλάδας σε ότι αφορά το οικονομικό μέρος που τέλος πάντων η Ευρώπη δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει και θα επιλέξει έναν δρόμο που κανείς μέχρι σήμερα, όσο κι αν θέλει να το αντιπαρέρχεται ανώδυνα, δεν το έχει διαχειριστεί. Κανείς δεν ξέρει τι παράπλευρες απώλειες μπορεί να υπάρξουν»,

Συνέχισε δε λέγοντας ο υπουργός Υγείας: «Αλλωστε είναι διιστάμενες ακόμη και σε αυτό το πεδίο οι απόψεις. Κάποιοι λένε ότι δεν θα είναι τόσο σοβαρές, κάποιοι άλλοι όμως, που κι αυτοί έχουν μία σοβαρότητα στις αναλύσεις τους, όπως η χθεσινή έκθεση του ΔΝΤ για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην Ιταλία. Καλό θα είναι, ειλικρινά ακούω ανθρώπους που μιλούν στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα οι οποίοι χωρίς να είναι διαβασμένοι καλά, λένε ότι μπορούν να φανταστούν. Ας μην προτρέχουμε ή τουλάχιστον ας μην κάνουμε τους παντογνώστες επί παντός επιστητού».

Πηγή:real.gr